2012. augusztus 5., vasárnap

Mai ebédünk: Bazsalikomos zöldborsóleves, pulykanyak pörkölt bográcsban, krumplival, vagy tökfőzelékkel









Ma főzőtársam akadt Középsőm személyében, aki azzal lepett meg, hogy kora reggel kiment a piacra, hozott egy szatyor pulykanyakat, azzal, hogy ma Ő főz pulykanyak pörköltet, méghozzá bográcsban,  vett is hozzá alapanyagot. Hurrá, jobb hír nem kell, még akkor sem, ha nem szeretem a bográcsozással együtt járó füstöt. Nekem így már csak az egyebeket kellett megfőzni, mint leves, és körtet. És mivel már időtlen idők, óta szeretnék tökfőzeléket enni, így ma az egyik köret végül is az lett a főtt krumpli mellett a bográcsos pulykanyak pörkölthöz. És aki krumplit választott köretként (rajtam kívül mindenki más :)  ), az kovászos uborkát és friss kenyeret is ehetett a pörkölthöz.



















a  szakács  :)


Az elkészült pörkölt tálba szedve










És kitálalva, krumplival, kovászos uborkával és kenyérrel (Középsőm adagja)


















És amiket én készítettem: bazsalikomos zöldborsóleves,  A különbség most annyi volt, hogy nagy csokor zeller és petrezselyemzöld is főtt benne és egy szál bazslikom ágacska.













És kapros tökfőzelék pörkölttel (Most nem zsenge tökből, hanem 3 kicsit idősebből készült, ezért a magjai nem kerültek bele.)










Az utolsó két kép nem ebédnél készült, újra kellett fényképeznem, mert valamiért nem sikerültek a képek.




Jaj majdnem elfelejtettem, hogy Tomikám, amikor az uszodából hazaértek és megkérdeztem, hogy mit szeretne ebédelni rávágta, hogy palacsintát. Hát sütöttem csak Neki 5 db kakaós palacsintát, mert csak azt szereti :) Másfelet azonnal megevett, egyet adott Legkisebbikemnek, de Legnagyobbikom már hiába kért, Ő már nem kapott.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes szakácsod volt, finom bográcsost készített. Azt írod, hogy nem szereted a bográcsozással együtt járó füstöt. Miért nem gázzal melegítetek a bogrács alá??? Nagyon klassz gázégőket lehet már kapni, és egyenletese ég a bogrács alatt, na és persze nincs füst. Mi már jó régen azt használunk, és ízre éppen olyan finom lesz az étel.

    VálaszTörlés
  2. Finom ételek, gyönyörű fotók! Hozzád mindig érdemes benézni, bár ilyenkor nyáron kevesebbet internetezek.

    VálaszTörlés
  3. Gizi - tényleg finomat főzött, el is fogyott az utolsó falatig. Már én is gondoltam rá, sőt mondtam is Középsőmnek, hogy vigyük ki a gázrezsót és azt tegyük a bogrács alá, de nem tetszett neki az ötlet.

    Marisz57- Köszönöm :)!!

    VálaszTörlés