2012. augusztus 31., péntek

Tócsi




 A tv-paprikán láttam egyszer a tócsi elkészítését. Megtetszett, mert egyszerű és olcsó. Ma kipróbáltam, de kicsit több alapanyagból készítettem, emlékezetből... 10 db krumplit uborka gyalun vékony szeletekre szeltem, aztán besóztam kicsit, és egy szűrőben állni hagytam, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe terítettem, előtte a sütőpapírt megolajoztam kicsit. Aztán palacsintatésztát kevertem 3 dl tejből, 3 dl buborékos ásványvízből, 3 tojásból, 35 dkg rétes lisztből (lehet, hogy 20-25 is elég lett volna?), 1 csapott fehér kanál sóból és kb. 2 evőkanál olajból. Ezt a palacsintatésztát a krumplira öntöttem, a tetejére lilahagyma karikákat, füstölt kolbász szeletkéket, és bacon darabokat raktam, aztán 200 fokra előmelegített sütőben - a tüzet először 180 fokra mérsékelve - a sütés közepétől 200 fokra visszaállítva 45 percig sütöttem, míg szép piros lett. Sütőpapírral együtt vágódeszkára raktam, szeleteltem. Ha legközelebb elkészítem, biztos hogy nagyobb tepsibe terítem a krumplit, úgy öntöm rá a palacsintatésztát, és több hagymát, kolbászt és szalonnát fogok rátenni. Így is jó volt, de  szerintem vékonyabban még jobb lenne.

Utóirat: A tv műsorban látottak alapján igazándiból habosabbnak gondoltam, - ez elég tésztás volt. Biztosan én rontottam el valamit.... Valószínű a sós palacsintatésztám finomabb lett volna, ha csak tejjel készült volna ásványvíz nélkül. Ragadozóim pedig mi mást, mint több rávalót hiányoltak... Na majd legközelebb.

Még utóbb irat :) 18:50-kor: érdemes az eredeti leírás fölött található filmszalagra kattintani, akkor gyorsan elmondják, és megmutatják hogy kell csinálni és látszik a végeredmény is, amis sokkal zsírosabb és magasabb, mint nálam, úgyhogy valamit biztos elrontottam :(














































1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, bár nálam a tócsi az olyan mint a röszti vagy prósza...:) De ezt a verziót tuti ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés