2012. augusztus 3., péntek

Pasta carbonara 2.









 Ma vacsorára valami villámgyorsat akartam készíteni, mert semmi kedvem nem volt órákig a konyhában ácsorogni, miután Tomikával végig játszottuk a napot. Zöldséget senki nem akar enni, viszont a tésztát mindenki szereti, ezért a Pasta carbonara jutott eszembe, mert volt itthon szalonna is, tojás is, tejszín is. 


Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) durum spagetti, 1,1 liter forró víz, 1 fehérkanál só, 1-2 evőkanál olaj, 25 dkg csíkozott bacon, 2-3 evőkanál olaj, 5 tojássárgája (nagyon picik voltak), 2 dl 30 %-os tejszín, 1/3 csapott fehér kanál só, kevés szárított petrezselyemzöld, pici őrölt bors.


Tulajdonképpen ugyanúgy készítettem, mint ahogy egyszer már ITT le van írva, csak kolozsvári szalonna helyett baconnel, és a végén pici szárított petrezselyemmel és őrölt borssal is megszórtam. Aki kért, a tányérján reszelt sajtot is tehetett rá, (de most csak trappista sajt volt itthon). Nagyon finom volt ma is, csakúgy, mint régebben :), viszont ügyetlen voltam, és több helyen is jó alaposan megégette a karomat a kifröccsenő forró olaj. Azóta is ég mint a veszedelem, pedig hideg víz alá dugtam és törlőpapírba burkolt jégakkuval is próbáltam hűteni, meg aloe-vera spay-vel.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése