2012. augusztus 29., szerda

Expressz ebéd: párizsi csirkemellcsíkok párolt rizzsel




 Gyorsan kellett ma ebédet készítenem, mert a délelőttöm elég zsúfolt volt, Páromnak és Legkisebbikemnek  viszont időre Pestre kell érni. Úgyhogy kapkodtam mint az eszelős, de háromnegyed óra alatt asztalra tettem a párizsi csirkemell csíkokat párolt rizzsel. Először 3 fél csirkemellet szeletekre vágtam, aztán a szeleteket még 3 csíkra. Besóztam és állni hagytam, amíg odatettem a rizst. 1 fej apróra vágott hagymát üvegesre dinszteltem kevés olajon, ráraktam 37,5 dkg rizst (3 főzőtasakból), kicsit lepirítottam, fűszereztem 1 csapott fehér kanál ételízesítővel és kicsit kevesebb sóval, őrölt borssal, 2 fehér kanál (ételízesítőből kisztitált) szárított zöldséggel, szárított petrezselyemzölddel, majd felöntöttem kb. 1 liter forró vízzel és lefedve, takarékon készre főztem 20-25 perc alatt. Amíg főtt a rizs, a csirkemell csíkokat réteslisztbe forgattam, majd megmártottam sóval és pici liszttel elhabart tojásban (5 db), és forró olajban, de a tüzet kissé mérsékelve megsütöttem. Törlőpapírral bélelt tálra szedtem, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen, és azon forrón tálaltam. Nagy sikere volt ennek a gyors, egyszerű fogásnak. Utána már csak egy pohár hideg ásványvíz, meg egy kávé, és indulhattak Pestre. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése