2012. augusztus 1., szerda

Rántott süllőfilé petrezselymes krumplival




 Újra itt vagyok... Ma Kicsikém és az egész család is nyűgösebb a megszokottnál, mindenki idegesebb volt egy fokkal, mint általában, talán a telihold is közrejátszik ebben. Tomikám néha igényli, hogy az Apja fürdesse, fektesse, és ma is ez a helyzet állt fönn, így én szabad lettem ma estére, de  jól is esik egy kis bambulás. Hiába na, nem vagyok már mai csirke, fiatal koromban föl sem vettem, hogy három gyereket kellett ellátnom, de mostanában már nagyon elfáradok estére, és a térdeim is nagyon fájnak. A Kicsikém meg olyan iramot diktál, hogy nemcsak engem, de az egész családot kifárasztja :D!! 


De most jöjjön, amiért most itt vagyok. Legnagyobbikomra  - és ezzel ránk is - rámosolygott a horgász szerencse, tegnap és ma is süllőt fogott és nem is egyet!! Vitt Barátnőjééknek is belőle, így én ma a az itthon maradtakat dolgoztam fel. Kifiléztem, olyan sok lett, hogy tudtam küldeni Szüleimnek is a süllő filéből. Ebédre a süllők fejét, első uszonyainál lévő háromszög húsokat, hasaljakat és húsos gerincet sütöttem meg citromborssal, fokhagymával és sóval óvatosan megpergetve, olajjal megspriccelve.










De ez csak az első felvonás volt,  a vacsora még finomabb lett, rántott süllő  petrezselymes újkrumplival, de holnapra is maradt még a filékből azt hiszem 8 darab. A rántott süllőt még Tomika is megkóstolta, igaz, csak néhány falatot evett belőle, de ennek is örültem. (A besózott filéket paprikás lisztbe, kevés sóval felvert tojásba és fűszerpaprikával elkevert morzsába forgattam, utána sütöttem ki nem nagy lángon.)









5 megjegyzés:

  1. Finom lehetett a képekről is látszik!:-)

    VálaszTörlés
  2. Jó a horgász - pláne az ilyen szerencsés és sikeres - a háznál.

    VálaszTörlés
  3. Nelli - igen, az volt, mindenkinek nagyon bejött :)!!

    Hobbychef - bizony, nagyon jó, remélem nem pártol el Tőle a szerencse és sok finom halat eszünk még a nyáron :)

    VálaszTörlés