2012. augusztus 17., péntek

Habarás nélküli csirkeraguleves




 Tegnap a lángos ebéd után tartalmasabb húsos vacsorát is főztem ragadozóim legnagyobb örömére. És most leves is készült, méghozzá habarás nélküli csirkeraguleves. Igaz ez most elég szegényesre sikerült, mert teljesen kifogytak zöldség tartalékaim, így pl. petrezselyemgyökér nem is volt benne.


Ezek voltak benne: pici olaj, 1 kis fej hagyma felaprózva,  10 csirkemell belső rész (kb. 40 dkg), 1 nagy sárgarépa felkarikázva, 1/4 zellergumó felkockázva, 1/2 hegyes erős paprika kockára vágva, néhány szál friss petrezselyem és zellerlevél felaprítva, 1,5 fehér kanál ételízesítő, 1 fehér kanál só, frissen őrölt bors, 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld, 3 liter víz, kb. 12 dkg eperlevél tészta, ha szükséges még só, bors. 


Amikor mindent apróra vágtam, az anyagokat kevés felhevített olajra a fazékba raktam, és együtt megdinszteltem. Amikor a húsok kifehéredtek és a sárgarépa is elkezdett színt kapni, hozzáraktam az ételízesítőt, sót, borsot, felöntöttem forró vízzel, és addig főztem (kb. 30 perc) míg minden megpuhult. Ezután belefőztem a tésztát, és még 8 percig hagytam szép csendben forrni takarékon. Nem is hittem volna, hogy ilyen sikere lesz. Mindenki hatalmas lelkesedéssel kanalazta, nem hiányolták belőle sem a citromot, sem a tárkonyt, sem a habarást. 







Második fogásnak csikós tokány készült 5 fél csirkemell filéből, és annyira ízlett mindenkinek, hogy egy falat sem maradt belőle.









1 megjegyzés: