2012. augusztus 6., hétfő

Fokhagymás-chilis kolbászok







Ma vacsorára fokhagymás-chilis kolbászokat készítettem. Igaz nem töltöttem bélbe, csak egy sima vágódeszkán görgettem a tenyeremmel a félmaréknyi fűszeres húsadagokat addig, míg kolbászhoz hasonló forma lett belőlük. Ezeket aztán olajjal kikent tepsibe sorakoztattam egymás mellé, és 200 fokos sütőben egyszer átforgatva szép pirosra sütöttem. Ketchuppal, mustárral, piros arannyal, kovászos uborkával és kenyérrel ettük. Isteni volt :)!





Hozzávalók: kb. 2 kg darált sertéshús (jelen esetben lapocka), 4 csapott fehér kanál só, 4 csapott fehér kanál fűszerpaprika, 4 kávéskanál őrölt bors, 4 kávéskanál őrölt kömény, 1 kávéskanál chilipor (erős), 1 fej fokhagyma (14 gerezd, kisebb-nagyobbak)






 A hozzávalókat nagy tálban jól összekevertem, fokhagymanyomón belenyomtam  a fej fokhagymát is, aztán megformáztam, és megsütöttem. Ahogy fentebb már leírtam, egyszer átforgattam, hogy szép egyenletesen süljön. Azt hittem jobban fog érződni a fokhagyma, de szinte alig érződik, legközelebb többet teszek bele, vagy ráerősítek egy kis fokhagyma granulátummal is. A chili viszont nagyon jól "átjött" :).







7 megjegyzés:

  1. Nagyon kis guszták lettek, mi is imádjuk a kolbászokta:) Az ízesítés is tetszik:)

    VálaszTörlés
  2. Ó ezek a kolbászkák, de guszták! De nagyon szeretem, én is szoktam így sütni csak bél nélkül csak én nem sütőben. De szívesen elfogadnék most egy darabkát!

    VálaszTörlés
  3. Kedvencünk a sült kolbász. Strandon szoktunk enni... Gondoltam kéne már csinálni, de a bélbe töltés mindig vissza tartott ettől. Eddig! Tök jó, minden képen megcsinálom! Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu, Éva, Illéskrisz - örülök, hogy Nektek is tetszik, a családnak nagyon bejött. Azt mondták nagyon eltaláltam az ízesítést :). A család egy része munka után strandolt a Kicsivel, utána nagyon szépen fogyott a kolbász :)

    VálaszTörlés
  5. Meg kell, hogy csináljam!A fűszerezése is nagyon tetszik.Az is nagyon jó, hogy megformázod, beteszed a sütőbe és magában jól el van.:-)Addig lehet mást csinálni.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó ötlet, így bél nélkül kolbászt sütni!!! Krisztihez hasonlóan, engem is a bélbe való töltés tartott eddig vissza, pedig éppen van egy remek kolbászos receptem. Köszi az ötletet, holnap kolbászt sütök.:)

    VálaszTörlés
  7. Nelli - finom volt, mind elfogyott! És tényleg kényelmes is :)!

    Gizi - örülök, ha tetszik az ötlet :)

    VálaszTörlés