Ma nem csináltam nagy ügyet a főzésből egy fazék húsos káposzta készült ebédre, meg 4 csirkemell csontjából leves. A levest gyorsfőző fedővel főztem szokásos módon.
A káposztát viszont még soha nem főztem így. A egy darab sertés lapockát (kb. 2,7 kg volt) megtisztítottam minden zsiradéktól és hártyától, majd azonos nagyságú darabokra vágtam (kb. 2,3 kg maradt). A Zepter ovális fazekat vízpróbáig melegítettem, amikor a víz szétfutott benne mint a higany, beleraktam a húst és addig pirítottam nagy lángon, míg minden hús kifehéredett. Ekkor fűszereztem 1 teáskanálnyi őrölt köménnyel, 2 teáskanálnyi fokhagyma granulátummal, tovább pirítottam, majd ráraktam 2 nagy fej apróra vagdalt vöröshagymát. Ezzel is hagytam párolódni pár percig, aztán megszórtam 4-5 fehér kanál csípős fűszerpaprikával. Jól elkevertem, és láttam, hogy elő kell vennem a 9 literes fazekat, mert az ovális lábasba nem fog beleférni a káposzta.
Átöntöttem tehát a pörkölt alapot a nagyobb fazékba, és hozzákevertem kb. 2,4 kg savanyú káposztát (a levétől jól kinyomkodva volt annyi). Hozzáraktam még 3 dl forró vizet, és már csak főzni kellett kb. 1,5 órát, és el is készült a finom húsos káposzta.
Most jöhetne egy ilyen kis húsos káposzta:)
VálaszTörlésAhhoz képest, hogy milyen egyszerű elkészíteni, tényleg nagyon jó kaja. Melegítés után meg még jobb lesz:)
VálaszTörlésEz a káposzta nagyon finom lehet, nálunk jöhet bármikor.
VálaszTörlés