2012. augusztus 26., vasárnap

Húsos káposzta Zepter módszerrel







Ma nem csináltam nagy ügyet a főzésből egy fazék húsos káposzta készült ebédre, meg 4 csirkemell csontjából leves. A levest gyorsfőző fedővel főztem szokásos módon.










A káposztát viszont még soha nem főztem így. A egy darab sertés lapockát (kb. 2,7 kg volt) megtisztítottam minden zsiradéktól és hártyától, majd azonos nagyságú darabokra vágtam (kb. 2,3 kg maradt). A Zepter ovális fazekat vízpróbáig melegítettem, amikor a víz szétfutott benne mint a higany, beleraktam a húst és addig pirítottam nagy lángon, míg minden hús kifehéredett. Ekkor fűszereztem  1 teáskanálnyi őrölt köménnyel, 2 teáskanálnyi fokhagyma granulátummal, tovább pirítottam, majd ráraktam 2 nagy fej apróra vagdalt vöröshagymát. Ezzel is hagytam párolódni pár percig, aztán megszórtam 4-5 fehér kanál csípős fűszerpaprikával. Jól elkevertem, és láttam, hogy elő kell vennem a 9 literes fazekat, mert az ovális lábasba nem fog beleférni a káposzta. 














Átöntöttem tehát a pörkölt alapot a nagyobb fazékba, és hozzákevertem kb. 2,4  kg savanyú káposztát (a levétől jól kinyomkodva volt annyi). Hozzáraktam még 3 dl forró vizet, és már csak főzni kellett kb. 1,5 órát, és el is készült a finom húsos káposzta. 















3 megjegyzés:

  1. Most jöhetne egy ilyen kis húsos káposzta:)

    VálaszTörlés
  2. Ahhoz képest, hogy milyen egyszerű elkészíteni, tényleg nagyon jó kaja. Melegítés után meg még jobb lesz:)

    VálaszTörlés
  3. Ez a káposzta nagyon finom lehet, nálunk jöhet bármikor.

    VálaszTörlés