2012. augusztus 21., kedd

Zöldbab kolbásszal-szalonnával, gyümölcssaláta







Szüleimtől egy kisebb adag zöldbabot kaptunk még a hét végén. Tegnap megpároltam a pörkölt egyik köretének, de azt végül mindenki tésztával ette. Hogy mégis elfogyjon a párolt zöldbab is, ma ezt ötlöttem ki belőle. Hozzávalók: 1 kisebb Zepter tál fokhagymás párolt zöldbab (pici olajon, pici vízzel, kevés ételízesítővel, sóval és fokhagyma granulátummal párolva), pici olaj a sütőforma kikenéséhez, 4 evőkanál 20 %-os tejföl (ez most kivételesen nem volt folyékony), 3 db M-es nyers tojás, pici só, 3 szeletke erdélyi szalonna, 10 cm-es füstölt kolbász. 











Mikrózás után (crisp-grill fokozaton)









A sütőformát vékonyan kiolajoztam, beleterítettem a párolt zöldbabot. A tejfölt elhabartam a tojással és 2 csipet sóval, a habos masszát a zöldbabra öntöttem. Körbe raktam kolbász és szalonna szeletkékkel. Először a mikróban akartam megsülni, crisp-grill fokozatra  de kb. 10-12 perc sütés után még folyékony volt a tojásos habarék, ezért gyorsan 200 fokra állított sütőbe dugtam, és hagytam sülni. Közben mást is csináltam, és majdnem megégett ez a finomság. Torta módra lszeleteltem, nagyon finom volt.










Gyümölcssaláta


2 mandarinból, 2 nyári körtéből, 4 nektarinból, 2 kisebb fürt szőlőből (szintén Szüleimtől kaptuk), 1/2 kg eperből, kb. 10 dkg fekete áfonyából, 1 citrom sárga reszelt héjából és levéből, 2 evőkanál mézzel.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése