2011. március 14., hétfő

Csibemájas töltelék tepsiben sütve












Igaz, hogy leírtam már a májas tölteléket, de gondolom senki nem haragszik meg érte, ha most újra leírom.


Hozzávalók: 


  • 50 dkg csirkemáj

  • szikkadt zsemlekenyér vég, 2-3 zsemle, 1 kifli (szárazon összesen kb. 30-35 dkg)

  • víz az áztatáshoz

  • 1 db tojás (5,5 dkg)

  • massza fél kg-onként 1 fehér kanál (most 3) ételízesítő 

  • 2 kávéskanál őrölt bors

  • 2 csokor petrezselyem zöldje (a fagyasztóból)



Legelőször a kenyér véget, 2-3 zsemlét és egy kiflit áztattam be (persze csak kenyérrel is jó), majd apró kockákra vágtam a megtisztított csibemájat. Egy mérlegre rakott tálba öntöttem a felaprózott májat, hozzáadtam a kinyomkodott kenyeret, ráütöttem 1 tojást.  A hozzávalók súlya ekkor kb. 155 dkg volt. Tapasztalatom szerint akkor jó a töltelék ízesítése, ha 50 dkg-onként 1 fehér kanál ételízesítőt rakok hozzá, ezért 3 kicsit púpos fehér kanál ételízesítővel ízesítettem, megszórtam még 2 kávéskanál őrölt borssal, és hozzáadtam 2 csokor fagyasztóból kivett, apróra vágott petrezselyem zöldet. Jól összedolgoztam  a masszát és margarinnal kikent zepter tepsibe simítottam. Tetejére is tettem néhány margarin darabot, és 1 óra - 1 és 1/4 óra alatt lefedés nélkül pirosra sütöttem. Nagyon finom volt!!!

Elfelejtettem lefényképezni, amikor a tepsi még tele volt, ebéd után, már csak ennyi maradt :-))








A marha pörköltet és a rántott húst nem írom le, mert azt már szerintem mindenki tudja:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése