Mai ebédünk tészta volt, kétféle "szósszal". Egy pirossal, és egy zölddel. Már napok óta úgy ehetnék egy kis spenótot, de most nem a hagyományos főzelék formában, inkább tésztával, reszelt sajttal.
A zöld - spenótos - "szósz" hozzávalói:
- 1 doboz 45 dkg krémes parajpüré (mirelit)
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál rétes liszt
- kevés olaj
- pici ételízesítő, bazsalikom
- 2-3 dl víz
A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomtam egy serpenyőbe. Hozzáadtam a kanál lisztet, kevés olajat, és világos fokhagymás rántást készítettem. Ráraktam a felengedett tejszínes parajpürét, jól elkevertem, pici ételízesítővel és egy teáskanálnyi szárított bazsalikommal ízesítettem, felöntöttem 2-3 dl vízzel, és lassan főztem néhány percig, míg sem túl híg, sem túl sűrű mártás lett. Főtt szarvacska tésztával, reszelt sajttal tálaltam. Isteni volt (annyira szeretem, hogy két tányérral ettem belőle)!
Spenótos tészta |
Ezt a receptedet elmentem, mert a spenótot nagyon szeretjük, de tésztával még nem ettem. Köszi
VálaszTörlésPróbáld ki nyugodtan, biztosan ízleni fog!
VálaszTörlésHmm..finom!:D
VálaszTörlés