2011. március 30., szerda

Fokhagymás-majonézes jégsaláta



A világ legegyszerűbb salátája, amely ízében nagyon emlékeztet a tzatzikire.

Hozzávalók:



  • 2 fej jó tömör jégsaláta

  • 5 evőkanál majonéz

  • 5 evőkanál 12 %-os tejföl

  • 1/2 citrom leve

  • 1/4 fehér kanál só ill. ízlés szerint

  • őrölt bors, csilipor

  • 1,5-2 kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 1 kávéskanál mustár

A jégsaláta külső 1-2 levelét leszedtem, a megbarnult torzsa részt levágtam, a salátát még egészben megmostam. Nagyobb darabokra vágtam és nagy üvegtálba raktam. Egy kisebb tálban összekevertem a majonézt, tejfölt, citromlevet, sót, fokhagymát és fűszereket, valamint a mustárt. Tálalás előtt néhány perccel az öntetet ráöntöttem a salátára és alaposan összekevertem.  Fokhagymás húsokhoz nagyon ajánlom!!






Fokhagymás-majonézes jégsaláta  pl. fasírtkolbászkákhoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése