A család nem mindegyik tagja rajong a spenótért, Férjem és legkisebbik Fiam utálják, ezért kellett másik mártást is készíteni a tésztához. A piros "szósz" cukkinivel, kolbásszal, paradicsomlével és olasz fűszerekkel készült.
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 3 db (85-90 dkg) cukkini
- 10 dkg csabai lángolt kolbász
- 1-2 fehér kanál csípős fűszerpaprika
- 4 dl 100 %-os paradicsomlé
- 2-3 dl víz
- 1,5 fehér kanál ételízesítő
- 1-1 teáskanál szárított oregano és bazsalikom
- néhány csepp édesítőszer
A hagymát és fokhagymát egészen apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem. Ráraktam a hosszában négyfelé vágott, majd felszeletelt cukkinit, megszórtam ételízesítővel. Néhány percig dinszteltem. Megszórtam fűszerpaprikával, felöntöttem paradicsomlével és vízzel, beleraktam az oregánót és bazsalikomot, néhány csepp édesítőszert, végül a lebőrözött, hosszában kettévágott, majd felszeletelt kolbászt. Fedő alatt puhára pároltam, főtt tésztával és reszelt sajttal tálaltam. Nagyon finom volt ez is.
Cukkinis-kolbászos "szósz" |
Ezt az én kisebbikem nagyon díjazni.Viszem a recit, annyira guszta!:-)
VálaszTörlés