Ma megint nem csináltam nagy főzőcskézést, mert más dolgom is volt, nem kevés, meg sokadika is van, úgyhogy előkerültek a maradék ételek, volt amit "eredetiben" ettünk, volt amit átformáltam kissé. Eredetiben maradt a csirkeraguleves és egy kevés borsos tokány, átalakításon esett át a zöldbab főzelék, ebből ma leves lett. Ezeken kívül hideg kaját lehetett még választani (némi kis felvágottat, házi paprikás szalámit, kenőmájast) vagy kolbászos-sajtos összecsukott melegszendvicset. A zöldbableveshez: a maradék kb. 2 adag főzelékhez 1,2 liter forró vizet, egy csapott fehér kanál ételízesítőt és egy teáskanálnyi szárított petrezselyemzöldet adtam, felforraltam, és 4 dkg eperszalag tésztával "gazdagítottam". Nagyon finom, egyszerű, de nagyszerű leves lett. Aki kintről jött, annak duplán jól esett!
Zöldbableves (zöldbab főzelékből) |
Az összecsukott melegszendvicset már leírtam régebben, ma az Öcsémtől kóstolóba kapott, már jól kiszáradt házi füstölt kolbásszal és trappista sajttal töltöttem meg a margarinnal megkent szeletelt formakenyeret, és most a sütőszerkezetet is lefényképeztem (hát..., nem sok látszik belőle).
Kolbászos-sajtos összecsukott melegszendvics |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése