Teljesen hagyományosan készítettük el a rántott húst (sertéskarajból) és rántott padlizsánt, a brokkolit viszont nyersen (előfőzés nélkül) paníroztam be. A rózsáira szedett brokkolit megmostam, a rózsákat a szárnál kezdve ketté vágtam és megpergettem sóval. Kis ideig állnyi hagytam (ugyanúgy, mint a padlizsánt), és utána úgy paníroztam, mint a többi rántani valót (csak előtte rátenyereltem a rózsa részre, hogy ellapuljon egy kicsit), lisztbe, kevés sóval elhabart tojásba és zsemlemorzsába. Felforrósított olajban sütöttük, de nem a legnagyobb lángon, hogy mindennek legyen ideje átsülni (8/9). A gyerekek nagyon izgultak, hogy a brokkoli nem fog átsülni, de átsült. Isteni finom lett és harsogóan zöld maradt. Nagyfiam barátnője sem akarta elhinni, hogy megpuhult, de kóstolás után azt mondta, hogy ezután Ők is így fogják készíteni.
Rántott brokkoli (előfőzés nélkül panírozva), rántott padlizsán és rántott hús |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése