2011. március 8., kedd

Nőnapi vacsora: Rántott "egyveleg"





Drága családom felköszöntött a nőnap alkalmából, én viszonzásul kedvencükkel kedveskedtem vacsorára. Apa és legkisebbik fiam kedvére rántott húst, a legnagyobb és középső inkább zöldség párti, ezért rántott padlizsán és brokkoli került még az "egyvelegbe". Köretnek krumplipürét kavart ki középső fiam, aki tevékenyen kivette a részét a főzőcskéből: Ő sütötte meg a bepanírozott húsokat és zöldségeket, illetve - ahogy említettem is - a krumplipüré is az Ő műve volt. Tulajdonképpen nekem alig volt dolgom. Csak megpucolni és odatenni a krumplit, és bepanírozni az egyveleg alkatrészeit. A husi és krumpli mellé befőttet tálaltunk, őszibarackot és meggyet. A vacsora végeztével pezsgővel koccinthatott aki akart (még Valentin napról maradt).







Teljesen hagyományosan készítettük el a rántott húst (sertéskarajból) és rántott padlizsánt, a brokkolit viszont nyersen (előfőzés nélkül) paníroztam be. A rózsáira szedett brokkolit megmostam, a rózsákat a szárnál kezdve ketté vágtam és megpergettem sóval. Kis ideig állnyi hagytam (ugyanúgy, mint a padlizsánt), és utána úgy paníroztam, mint a többi rántani valót (csak előtte rátenyereltem  a rózsa részre, hogy ellapuljon egy kicsit), lisztbe, kevés sóval elhabart tojásba és zsemlemorzsába. Felforrósított olajban sütöttük, de nem a legnagyobb lángon, hogy mindennek legyen ideje átsülni (8/9). A gyerekek nagyon izgultak, hogy a brokkoli nem fog átsülni, de átsült. Isteni finom lett és harsogóan zöld maradt. Nagyfiam barátnője sem akarta elhinni, hogy megpuhult, de kóstolás után azt mondta, hogy ezután Ők is így fogják készíteni. 





Rántott brokkoli (előfőzés nélkül panírozva), rántott padlizsán és rántott hús


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése