2011. március 29., kedd

Virslis kifli kicsit másképp






Virslis kiflit már többször készítettem, és ebben a blogban is szerepel már. A mostani a "csomagolás" módjában különbözik, és abban, hogy ez nem fagyasztott tésztából készült.





Hozzávalók:



  • 2 csomag friss leveles tészta (27,5 dkg/csomag)

  • 12 db virsli 

  • pici víz, só

  • kevés reszelt sajt












A friss leveles tésztát lisztezett asztallapon kissé kinyújtottam, és 6 db téglalapra vágtam. A virsliket egyenként az elfordított téglalap egyik sarkára raktam és elkezdtem feltekerni. A két végén kilógó csücsköt ráhajtottam és összenyomkodtam a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, vízzel megkentem, picit megsóztam, és kevéske reszelt sajttal megszórtam. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöttem. Tálalásnál aki akart, ketchup-ot és mustárt ehetett hozzá. 








Virslis kifli kicsit másképp csomagolva







2 megjegyzés: