Virslis kiflit már többször készítettem, és ebben a blogban is szerepel már. A mostani a "csomagolás" módjában különbözik, és abban, hogy ez nem fagyasztott tésztából készült.
Hozzávalók:
- 2 csomag friss leveles tészta (27,5 dkg/csomag)
- 12 db virsli
- pici víz, só
- kevés reszelt sajt
A friss leveles tésztát lisztezett asztallapon kissé kinyújtottam, és 6 db téglalapra vágtam. A virsliket egyenként az elfordított téglalap egyik sarkára raktam és elkezdtem feltekerni. A két végén kilógó csücsköt ráhajtottam és összenyomkodtam a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, vízzel megkentem, picit megsóztam, és kevéske reszelt sajttal megszórtam. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöttem. Tálalásnál aki akart, ketchup-ot és mustárt ehetett hozzá.
Virslis kifli kicsit másképp csomagolva |
Nagyon guszta.
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlés