2011. március 1., kedd

Zöldbab főzelék sült virslivel vagy sült debrecenivel



Sajnos a kis Unokám és a Menyem ma elutazott egy hétre látogatóba a Testvéréhez, ott lesz a másik Mama is, és ott töltenek együtt egy hetet. Ez egy kicsit szomorúvá tette a napot, de egy hét múlva újra itt lesznek. Igyekeztem ma is a legtöbb időt együtt tölteni a kis drágámmal, de azért főztem is, mert enni kell. Ma kétféle ebédet készítettem, hogy mindenki kedve szerint válogathasson, de szinte mindenki mindkettőből evett. Az egyik fogás zöldbabfőzelék sült virslivel vagy sült debrecenivel, a másik  borsos tokány volt habosra kevert tejfölös krumplipürével.  A zöldbabfőzeléket sósan-fokhagymásan, tejföllel behabarva szoktam készíteni.

hozzávalók:



  • 1 kg mirelit zöldbab

  • 1 liter forró víz

  • 2 fehér kanál ételízesítő

  • 2-3 kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 2,5-3 evőkanál rétes liszt

  • 4-5 evőkanál 20 %-os tejföl

  • pici hideg víz

  • ízlés szerint még: só, fokhagyma granulátum, csilipor

A zöldbabot forró vízben főni tettem ételízesítővel és fokhagyma granulátummal. Amikor megpuhult, habarást készítettem tejfölből, lisztből és pici hideg vízből, botmixerrel, nehogy csomós maradjon. A forrásban lévő zöldbabhoz öntöttem, jól kiforraltam. Megkóstoltam, kevés fokhagyma granulátummal és sóval még után-ízesítettem. Csiliport én most nem raktam bele a pici miatt, de amikor nincs itt, akkor abból is szoktam bele tenni egy kicsit, amitől még finomabb.
Feltétnek sült virslit és sült debrecenit készítettem. Nagy serpenyőbe kevés olajat öntöttem, egyik oldalra felkarikázott virslit, másik oldalra ugyancsak felkarikázott debrecenit raktam, úgy pirítottam meg, hogy ne keveredjenek össze. Ízlés szerint szedhetett mindenki a főzelékére.







Zöldbab főzelék sült virslivel vagy sült debrecenivel


2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, de én inkább a borsos tokányt választanám a habos krumplipürével... ha lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Én is meglepődtem, amikor szinte mindenki először a zöldbabból kért! Meg is dicsértem Őket, milyen rendesek, hogy először főzeléket ettek.

    VálaszTörlés