Mai ebédünket a tegnapról maradt galambleves mellett egy kevés gombára, egy csomag pulykamell filére, egy csomag mirelit finomfőzelék alapra és 1 doboz paraboiled rizsre alapoztam. Első fogásnak tejfölös gombalevest főztem, most fehéret. Második fogásnak zöldséges rizseshúst, most nem curryvel, és nem csípősre, csak pici őrölt borssal, és petrezselyem zölddel, hogy a Kicsi is tudjon enni belőle.
A gombaleves hozzávalói:
- 1 db hagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- kb. 40 dkg gomba
- 2 fehér kanál ételízesítő
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- 2 liter víz
- 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- 5 evőkanál 12 %-os tejföl
- 5 dkg kiskagyló tészta
- ízlés szerint pici só
A gombák kalapjáról lehúztam a bőrt, a tönkök szivacsosabb, alsó részeit levágtam, és cikkekre vágtam a kalapokat és tönköket is. A hagymát felaprítottam, kevés olajon megdinszteltem, rádobtam a feldarabolt gombát. Megszórtam ételízesítővel és őrölt borssal, amikor a gomba alól elpárolgott a kioldódott lé, megszórtam 2 evőkanál liszttel, kicsit lepirítottam, és felöntöttem 2 liter vízzel. Felforrás után ízesítettem szárított petrezselyemmel, és tejföllel, rövid forralás után beleraktam az 5 dkg kiskagyló tésztát, és 8-10 perc főzés után forrón tálaltam. (Tálalás előtt még pici sót raktam hozzá).
Második fogásnak zöldséges-petrezselymes rizseshús készült. Ezt már leírtam néhányszor, ezért csak a hozzávalókat sorolom föl, és egy rövid leírást:
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb fej hagyma
- kevés olaj (3-4 evőkanál)
- 85 dkg pulykamell filé
- 1 csomag finomfőzelék alap (sárgarépakocka és zöldborsó)
- 2 fehér kanál ételízesítő
- 1 csomag (50 dkg) Paraboiled rizs
- 1,2 liter forró víz
- 2 db húsleveskocka (Hühnersuppe)
- 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
- ízlés szerint pici só
A hagymát megfuttattam, fehéredésig pároltam vele a kockára vágott pulykamellfilét, ízesítettem az ételízesítővel őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel, ráraktam a finomfőzelék alapot. Amikor a mirelit zöldség is átforrósodott, hozzáöntöttem a rizst, beletettem 2 húsleveskockát, felöntöttem forró vízzel, és kb. 20 percig főztem, amíg a rizsszemek megduzzadtak, és magukba szívták az összes nedvességet. Legvégül megszórtam az apróra vagdalt petrezselyemzölddel.
Zöldséges rizseshús |
Jó kis menü,jöhet mind a kettőből:-)
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak, de sajna (?) már csak egy kevés gombaleves van, bocsi:-).
VálaszTörlés