A tegnapi "maradékeltüntetős" nap után ma reggel - kissé bedagadt, meggyötört szemekkel - rántottát készítettem reggelire. Nagypapival kettesben reggeliztünk a Fiúk és Barátnőik még most is alszanak. Igazuk van, legalább vasárnap lehessen lustizni egy kicsit tovább. Én - szerencsére - nagyon korán elaludtam az este, így korán is ébredtem, ráadásul nagyon éhesen.
A rántotta hozzávalói 2 személyre:
- 1 fej hagyma
- 4 szelet hajszál vékony, füstölt szalonna (2-3 dkg) (el is maradhat)
- 1/2 csípős zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 6-7 db tojás
- kevés só
- kevés olaj
A hagymát apró kockákra vágtam, a hajszál vékony szalonnát felcsíkoztam. Ezeket kevés olajon (mert a szalonna csak a kis füstölt íz miatt kellett) sütöttem addig, míg a hagyma színesedni kezdett, a szalonna pedig szinte eltűnt. Hozzáadtam a felkarikázott zöldpaprikát, a négyfelé vágott, felszeletelt paradicsomot, és tovább sütöttem 1-2 percig. Végül ráöntöttem a kevés sóval elhabart tojásokat, és lágy rántottát sütöttem.
Nagyon finomra sikerült. Tökéletes vasárnapi reggeli volt!
Rántotta |
Régen ettem már nagyon,de most látva tiedét nagyon megkívántam,guszta nagyon:-)
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlés