A múltkoriban, amikor a kis első csülköt megsütöttük egyik este, nagyon nagy sikere volt, mindenki evett volna még. Így újra próbáltam ezt az ételt, csak most nem csontlevesben főztem elő a csülköt, hanem sertéshús fűszeres vízben. Utána került a kicsontozott, feldarabolt husi az elősütött krumpli és hagymakarikák tetejére, hogy igazán finom ízek kerüljenek ki a sütőből. Családom szerint így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb hátsó csülök (nem füstölt)
- 0,5 liter víz
- 2 fehér kanál sertéssült fűszer
- 12 db közepes krumpli
- 3 nagyobb fej hagyma
- 2 fehér kanál sertéssült fűszer
- 1 csapott fehér kanál só
- kevés olaj
A csülköt az 5,8 literes zepter fazékban, gyorsfőző fedővel főztem szokásos jelzések után 45 percig, a kis főzőkosárban, 0,5 liter vizzel és 2 fehér kanál sertéssült fűszerrel, utána megvártam, míg a pöcök visszaesik. Addig megtisztítottam, megmostam és 3-4 mm-es karikákra vágtam a krumplit, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem, ráraktam fej felkarikázott vöröshagymát, megszórtam a sertéssült fűszerkeverékemmel, és sóval, megöntöztem olajjal, jól elkevertem és 180 fokos sütőbe raktam elősülni. Amíg ez megtörtént, kivettem a főtt csülköt a fazékból, lefejtettem a csontról és felszeleteltem. A csülök megpuhult bőrét is könnyen be lehetett vagdosni. Amikor a krumpli és hagyma már szinesedni kezdett, ráraktam a sertéssült fűszerrel megpergetett csülök darabokat, és szép pirosra sütöttem az egészet.
Sült csülök krumplival és hagymával |
Finom lehetett!Én még csak pörköltnek készítettem és egészben sütöttem csülköt.Viszem a recit, köszönöm szépen!
VálaszTörlésNagyon finom volt. Most ettem meg az utolsó 2 szem krumplit és darabka husit, amit még meghagytak. Örülök, ha jónak találod, és kipróbálod így is:-))
VálaszTörlés