2011. március 14., hétfő

Kacsasült





A kacsa ízét úgy szereti a családunk, ahogy van. Erre a húsra csak sót szoktam tenni. Így a kisült kacsazsír is gyönyörű tiszta marad, amit szívesen eszünk akár sima zsíros kenyérként, akár héjában főtt krumplival.



Hozzávalók:



  • 2 db egész kacsa


A kacsát érdemes az elkészítés napja előtti napon jó alaposan átvizsgálni, és a kis tollmaradványokat, "kotúkat" kicsipegetni belőle. Én is az elkészítés előtti estén azzal töltöttem jó két órát, hogy megtisztítottam és feldaraboltam a kacsákat. Sütés előtt megmostam, tepsibe raktam, megsóztam és alufóliával lefedve (fényes fele a hús felé) 1 és 3/4 óráig sütöttem  170 fokon, aztán levettem a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütöttem a kacsadarabokat. A kacsamájat ekkor tettem be a tepsi egyik sarkába, a kisült kacsazsírba sülni. Az a 10-15 perc, ami még hátra volt a sütésből, elég volt, hogy az is átsüljön (majdnem még sok is).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése