Tegnap maradt egy cukkinim, egy padlizsánom, és a hétvégi bevásárlás során vásárolt 35 dkg gomba is a hűtőben árválkodott még. Az óraátállítás miatt megviselt szervezetem hús nélküli menüért kiáltott, ezért mára egy gombás-zöldséges-paradicsomos "rakott" pillangótésztát sütöttem, jó csípősre, ropogós sajtkéreggel a tetején. Még legkisebbik kisfiam is bőszen ette, pedig utálja a gombát (igaz, a gombákat átpakolta az én tányéromba - már amit észrevett).
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- kevés olaj
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 35 dkg csiperke gomba
- 1,5 fehér kanál ételízesítő
- 2 fehér kanál csípős fűszerpaprika
- 4 dl forró víz
- 1 liter 100 %-os paradicsomlé
- 1-1 teáskanál oregánó, bazsalikom és pizzafűszer
- csilipor ízlés szerint (aki nem szereti a csípős ételeket, hagyja ki nyugodtan)
- folyékony édesítő kb. 1 teáskanál (ízlés szerint)
- 50 dkg pillangó (farfalle) tészta
- 15-20 dkg reszelt sajt.
Ezt az ételt is mosogatás-takarékosan főztem egy nagyobb zepter lábasban. De a legelején kezdem. Először megtisztítottam a padlizsánt, hosszában ketté vágtam, utána szintén hosszában a feleket még három részre, és 1-2 mm-es szeletekre (kép róla itt,) egy szűrőben leszórtam kevés ételízesítővel, hogy kiengedje a nedvét. A cukkinin rajta hagytam a héját, hosszában kettévágtam, aztán szintén 1-2 mm-es szeletekre szeltem. A gombát megtisztítottam és vékony szeletekre vágtam. A hagymát apróra vágtam és kevés olajon a nagy zepter lábasban üvegesre dinszteltem. Hozzáadtam a gombát, pici ételízesítőt szórtam rá, megvártam, míg a kioldódott nedv teljesen elsül alóla, ekkor tettem hozzá a cukkinit és a padlizsánt. Megszórtam még kevés ételízesítővel, fűszerpaprikával, jól elkevertem, és felöntöttem 4 dl forró vízzel. Néhány perc főzés után hozzáöntöttem a paradicsomlét, beletettem a fűszereket, csiliport, édesítőszert és felforrás után hozzáöntöttem a pillangó tésztát. Újra forrás után 8 percig főztem. Utána átöntöttem egy vékonyan kiolajozott tepsibe,
tetejét megszórtam reszelt sajttal,
és 200-225 fokos sütőben addig sütöttem, míg a sajt szépen ráolvadt. Kockákra vágva tálaltam.
Egészséges, gyors és nagyon finom ebédünk lett ma. Még az igazi ragadozók is szívesen megeszik.
Gombás-zöldséges "rakott" tészta |
Isteni lehetett,nagyon guszta!
VálaszTörlésEz igen. Bár még van a hűtőben étel, megkívántam ezt a "rakott" tésztát.
VálaszTörlésKukkants be hozzám, lécci!
De aranyosak vagytok! Köszi!
VálaszTörlésJövök!!
Ezt a finomságot szeretné az egész család nálunk, így el is csenem a recit.
VálaszTörlésÍrnál Nekem egy email címet?nelli38@gmail.com az én email címem.
Nelli! Örülök, ha tetszik a reci!
VálaszTörlésE-mail cimemet az előbb kiírtam a blogra is: hazias2@gmail.com