2011. március 28., hétfő

Gombás-zöldséges "rakott" tészta






Tegnap maradt egy cukkinim, egy padlizsánom, és a hétvégi bevásárlás során vásárolt 35 dkg gomba is a hűtőben árválkodott még. Az óraátállítás miatt megviselt szervezetem hús nélküli menüért kiáltott, ezért mára egy gombás-zöldséges-paradicsomos "rakott" pillangótésztát sütöttem, jó csípősre, ropogós sajtkéreggel a tetején. Még legkisebbik kisfiam is bőszen ette, pedig utálja a gombát (igaz, a gombákat átpakolta az én tányéromba - már amit észrevett).

Hozzávalók:


  • 2 fej hagyma

  • kevés olaj

  • 1 cukkini

  • 1 padlizsán

  • 35 dkg csiperke gomba

  • 1,5 fehér kanál ételízesítő

  • 2 fehér kanál csípős fűszerpaprika

  • 4 dl forró víz

  • 1 liter 100 %-os paradicsomlé

  • 1-1 teáskanál oregánó, bazsalikom és pizzafűszer

  • csilipor ízlés szerint (aki nem szereti a csípős ételeket, hagyja ki nyugodtan)

  • folyékony édesítő kb. 1 teáskanál (ízlés szerint)

  • 50 dkg pillangó (farfalle) tészta

  • 15-20 dkg reszelt sajt.



Ezt az ételt is mosogatás-takarékosan főztem egy nagyobb zepter lábasban. De a legelején kezdem. Először megtisztítottam a padlizsánt, hosszában ketté vágtam, utána szintén hosszában a feleket még három részre, és 1-2 mm-es szeletekre (kép róla itt,) egy szűrőben leszórtam kevés ételízesítővel, hogy kiengedje a nedvét. A cukkinin rajta hagytam a héját, hosszában kettévágtam, aztán szintén 1-2 mm-es szeletekre szeltem. A gombát megtisztítottam és vékony szeletekre vágtam. A hagymát apróra vágtam és kevés olajon a nagy zepter lábasban üvegesre dinszteltem. Hozzáadtam a gombát, pici ételízesítőt szórtam rá, megvártam, míg a kioldódott nedv teljesen elsül alóla, ekkor tettem hozzá a cukkinit és a padlizsánt. Megszórtam még kevés ételízesítővel, fűszerpaprikával, jól elkevertem, és felöntöttem 4 dl forró vízzel. Néhány perc főzés után hozzáöntöttem a paradicsomlét, beletettem a fűszereket, csiliport, édesítőszert és felforrás után hozzáöntöttem a pillangó tésztát. Újra forrás után 8 percig főztem. Utána átöntöttem egy vékonyan kiolajozott tepsibe,










tetejét megszórtam reszelt sajttal, 










és 200-225 fokos sütőben addig sütöttem, míg a sajt szépen ráolvadt. Kockákra vágva tálaltam. 










Egészséges, gyors és nagyon finom ebédünk lett ma. Még az igazi ragadozók is szívesen megeszik.







Gombás-zöldséges "rakott" tészta




5 megjegyzés:

  1. Isteni lehetett,nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ez igen. Bár még van a hűtőben étel, megkívántam ezt a "rakott" tésztát.
    Kukkants be hozzám, lécci!

    VálaszTörlés
  3. De aranyosak vagytok! Köszi!
    Jövök!!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a finomságot szeretné az egész család nálunk, így el is csenem a recit.
    Írnál Nekem egy email címet?nelli38@gmail.com az én email címem.

    VálaszTörlés
  5. Nelli! Örülök, ha tetszik a reci!
    E-mail cimemet az előbb kiírtam a blogra is: hazias2@gmail.com

    VálaszTörlés