Lehet, hogy kissé bizarr az elnevezés, de a leves csoda finom volt. Hétfő lévén nem terveztem nagy főzést, csak a kamrában, hűtőben és mélyhűtőben található hozzávalókból gazdálkodva. Említettem a fiúknak a szardíniás tésztát, hát... azt most leszavazták. A zöldségtároló rekeszben találtam még másfél karalábét, negyed fej káposztát, répát, zöldséget, zellergumót, így a levesnek való már megvolt, úgy gondoltam, próba szerencse, a karalábé levesbe belefőzöm a káposztát is, és cseppet sem rontott rajta, sőt...! A mélyhűtőben találtam 3 db virslit, ami végül egy kicsit frankfurti jellegűvé tette a levest. Ugyancsak a mélyhűtőben találtam egy csomag bőrös oldalast, amit gyorsan bedobtam a mikróba, felolvasztó fokozatra, kiengedni, amíg ez megtörtént, odatettem a levest, amibe az alábbi "alkatrészeket" főztem bele:
- 1,5 db karalábé
- 1/4 fej káposzta
- 1 fej hagyma
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 szelet egy hatalmas zellergumóból
- 2,2 l +1-2 dl víz
- 2 púpos fehér kanál ételízesítő
- kb. 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál rétes liszt
- kevés csilipor
- 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- 3 db virsli
- 4-5 dkg karika levestészta
A zöldségeket megtisztítottam, mindent (a hagymát is) apróra vágva fazékba rakta. Felöntöttem 2,2 liter vízzel, beleraktam az ételízesítőt és puhára főztem. Amikor puhára főttek a zöldségek, habarást készítettem a tejfölből, 1-2 dl vízből és 2 evőkanál rétes lisztből, amivel behabartam a levest. Beleraktam a tésztát, a virslit, kevés csiliport, szárított petrezselyemzöldet, és még 10 percig főztem. Forrón tálaltam. Isteni, leves volt!!
Tejfölös karalábéleves káposztával és virslivel |
Találékony vagy, nagyon gusztának néz ki a leves, biztos finom volt.
VálaszTörlésKöszi Kati! Tényleg nagyon finom volt!
VálaszTörlésMarcsi nálunk ma tejszhines karalábéleves volt, hát az is fincsi, de a Tiednek legalább van gyönyörű színe :)))
VálaszTörlésLégyszives bekukkantani hozzám. Köszönöm.
http://vikkokucko.blogspot.com/2011/03/uj-tavasz-uj-dijak.html