2011. március 20., vasárnap

Csirkeleves májgaluskával





Tegnap legkisebbik Fiam ment el vásárolni délután, így ma abból főztem, amit hozott. Vett 1 csirkeleves csomagot és 2 csomag egész csirkecombot (mindkettőben 2 egész comb volt, és 1 felső comb). Persze ezt már csak akkor vettem észre, amikor kigondoltam, hogy az egész combokat kicsontozom, a csont helyére sonkát és sajtot töltök, felgöngyölöm, bepanírozom és sütőzacskóban sütöm meg a sütőben. Így négy sajttal-sonkával töltött egész comb lett, 2 sima rántott felső comb filé, és 2 filézett-rántott szárnycomb filé (amit a levescsomagból "csentem" el). Viszont a combcsontokat is belefőztem a levesbe, úgyhogy nem volt veszteség, sőt. A  levescsomagban talált 2 májból májgaluskát készítettem, ezzel is gazdagítottam a levest.

A leves hozzávalói:



  • 1 csirke levescsomag (70 dkg)

  • csirkecsontok

  • 1 hagyma

  • 3-4 sárgarépa

  • 1 nagy petrezselyem gyökér

  • 1 nagy darab zellergumó

  • darabka zöldpaprika

  • petrezselyemzöld (a mélyhűtőből)

  • kb. 2,6 liter víz

  • 2,5 fehér kanál szitált ételízesítő

  • néhány tekerés frissen őrölt bors

  • 2 liter forró víz

  • 3 db húsleveskocka

  • 1/2 fehér

  • 15 dkg csigatészta

a májgaluska hozzávalói:
  • 2 db csirkemáj (kb. 9-10 dkg)

  • 1 db tojás (kb. 5 dkg)

  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

  • 1 evőkanálnyi finomra reszelt vöröshagyma

  • 1 evőkanálnyi olaj

  • 1/3 fehér kanálnyi szitált ételízesítő

  • 1/2 kávéskanál őrölt bors

  • 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld

  • 1 evőkanál olaj

Először a májgaluskát készítettem el. Egészen finomra reszeltem egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi vöröshagymát, szintén 1 kanálnyi olajon megpirítottam kissé és hűlni hagytam. Ezután elkapartam a májat, hozzáütöttem a tojást, és hozzákevertem 3 evőkanál zsemlemorzsát. Beleraktam az ételízesítőt, őrölt borsot, a kihűlt hagymát, petrezselyemzöldet, végül 1 evőkanál olajat, jól elkevertem a masszát, majd lefóliázva a hűtőbe raktam összeérni 1-1,5 órára. A csirkelevest zepter gyorsfőző fedővel főztem, szokásos jelzések után 8-9 percig, aztán levettem a tűzhelyről és hagytam visszahűlni. Másik nagyobb edényben felforraltam 2 liter vizet 3 db húsleves kockával, és fél fehér kanál szitált ételízesítővel, beleraktam a csigatésztát. Amikor újra felforrt, teáskanállal beleszaggattam a májgaluskákat is, és takarékon főztem 8-10 percig. A csirkelevesből a húsokat és zöldségeket tálra borítottam, külön tálaltam, a levet hozzászűrtem a májgaluskás-csigatésztás léhez, felforraltam és azon forrón tálaltam.





Csirkeleves májgaluskával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése