Valamelyik blogtárs blogjában már többször láttam, hogy sütőben süti a rántott húst, sőt régebben én is készítettem úgy panírozott csirkecombokat, csak aztán áttértem a levesben előfőzött, utána bundázott, olajban sült változatra. Most elhatároztam, a kifilézett, sonkával-sajttal töltött egész csirkecombokat panírozás után sütőzacskóban fogom megsütni, hogy biztosan kellőképpen átsüljön a hús.
Hozzávalók:
- egész kifilézett csirkecombok
- annyi szelet (másfél vagy 2 szelet) füstölt-főtt sonka, vagy karaj,amennyi a comb
- annyi trappista sajt "rudacska" amennyi a comb
- só
- liszt-tojás-zsemlemorzsa
- pici olaj
- sütőzacskó
A csirkecombokat kifiléztem, (a csontokat felhasználtam a leveshez) mindkét oldalukat megsóztam, kiklopfoltam.
Minden húsra fektettem 1,5 szelet füstölt-főtt karajt, rá egy rúd trappista sajtot, felgöngyöltem és hústűvel megtűztem.
Megforgattam lisztben, kevés sóval elhabart tojásban és zsemlemorzsában, megspricceltem kevés olajjal, és sütőzacskóba egymás mellé tettem. A zacskót lezártam, és 180 fokra melegített sütőben megsütöttem.
Amikor láttam, hogy a sajt elkezd kiolvadni a húsból, levágtam a zacskók felső részét, és 250 fokon pirosra sütöttem a panírozott húsokat. Sült krumplival, majonézzel tálaltam. Nagyon ízlett mindenkinek.
Sonkával-sajttal töltött, panírozott csirkecomb sütőzacskóban sütve |
Még soha nem sütöttem így a rántott húsokat, de ötletes megoldás. Az olajjal való megspricceléshez használsz valami speciális eszközt?
VálaszTörlésRégebben a Tescoban vettem olívaolajjal feltöltött spriccelőt, miután az olívaolaj kifogyott, napraforgó olajjal töltöttem fel.
VálaszTörlésÉn is valami ilyesmire gondoltam, múltkor a Lidl-ben lehetett kapni olaj- és ecetszórót, csak kicsit felesleges pénzkidobásnak éreztem. Köszi az ötletet.
VálaszTörlésJa, és az előbb elfelejtettem, hogy egy kis apróság vár nálam, nézz be!
VálaszTörlés