2011. március 20., vasárnap

Sonkával-sajttal töltött, panírozott csirkecomb sütőzacskóban sütve



Valamelyik blogtárs blogjában már többször láttam, hogy sütőben süti a rántott húst, sőt régebben én is készítettem úgy panírozott csirkecombokat, csak aztán áttértem a levesben előfőzött, utána bundázott, olajban sült változatra. Most elhatároztam, a kifilézett, sonkával-sajttal töltött egész csirkecombokat  panírozás után sütőzacskóban fogom megsütni, hogy biztosan kellőképpen átsüljön a hús.



Hozzávalók:



  • egész kifilézett csirkecombok

  • annyi szelet (másfél vagy 2 szelet) füstölt-főtt sonka, vagy karaj,amennyi a comb

  • annyi trappista sajt "rudacska" amennyi a comb


  • liszt-tojás-zsemlemorzsa

  • pici olaj

  • sütőzacskó

A csirkecombokat kifiléztem, (a csontokat felhasználtam a leveshez) mindkét oldalukat megsóztam, kiklopfoltam. 


Minden húsra fektettem 1,5 szelet füstölt-főtt karajt, rá egy rúd trappista sajtot, felgöngyöltem és hústűvel megtűztem. 






Megforgattam lisztben, kevés sóval elhabart tojásban és zsemlemorzsában, megspricceltem kevés olajjal, és sütőzacskóba egymás mellé tettem. A zacskót lezártam, és 180 fokra melegített sütőben megsütöttem. 




Amikor láttam, hogy a sajt elkezd kiolvadni a húsból, levágtam a zacskók felső részét, és 250 fokon pirosra sütöttem a panírozott húsokat. Sült krumplival, majonézzel tálaltam. Nagyon ízlett mindenkinek.





Sonkával-sajttal töltött, panírozott csirkecomb sütőzacskóban sütve


4 megjegyzés:

  1. Még soha nem sütöttem így a rántott húsokat, de ötletes megoldás. Az olajjal való megspricceléshez használsz valami speciális eszközt?

    VálaszTörlés
  2. Régebben a Tescoban vettem olívaolajjal feltöltött spriccelőt, miután az olívaolaj kifogyott, napraforgó olajjal töltöttem fel.

    VálaszTörlés
  3. Én is valami ilyesmire gondoltam, múltkor a Lidl-ben lehetett kapni olaj- és ecetszórót, csak kicsit felesleges pénzkidobásnak éreztem. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  4. Ja, és az előbb elfelejtettem, hogy egy kis apróság vár nálam, nézz be!

    VálaszTörlés