2011. március 26., szombat

Csirkemell brokkolival és sajttal



Ma egy nagyon jól sikerült receptet hoztam: brokkolival és sajttal takart csirkemelletbrassói fűszerezésű sült krumplival. Aránylag gyorsan elkészült, és az Öcsém is jó étvággyal megette, pedig Ő nem szereti a brokkolit.



Hozzávalók:



  • 1,5 kg csirkemell filé

  • 75 dkg mirelit brokkoli

  • só, szitált ételízesítő, fokhagyma granulátum

  • kb. 5 dkg margarin

  • kb. 3 evőkanálnyi 20 %-os tejföl

  • 1 tojás

  • 1 evőkanál rétes liszt

  • annyi szelet sajt, ahány húst be akarunk fedni

A csirkemellet felszeleteltem, és kevés felforrósított margarinon mindkét oldalát elősütöttem, majd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymás mellé fektettem. Egyik oldalát szitált ételízesítővel, másik oldalát kevés sóval és fokhagyma granulátummal szórtam meg.




Rápakoltam a mikróban felengedett brokkoli rózsákat (igen előpárolás nélkül, csak felengedve), és azt is megszórtam kevés szitált ételízesítővel és fokhagyma granulátummal. Utána a tejfölből, tojásból és lisztből habarást turmixoltam, amivel megöntöztem a brokkoli rózsákat (lefolyt kicsit, de nagyon finom, sűrű mártássá sült, amit a hús mellé kanalaztunk tálalásnál).


Mindegyik brokkolival megrakott hús tetejére borítottam egy szelet trappista sajtot,  




előmelegített sütőbe toltam,  addig sütöttem, míg ilyen szép barnára pirult a sajt.




Amíg sült a hús, több adagban krumplit (majdnem túl) sütöttem,  tálra szedés után sóval, frissen őrölt borssal, és fokhagyma granulátummal fűszereztem,  a finom fokhagymás krumpli nagyon passzolt a fokhagymás-brokkolis-sajtos húshoz. Isteni volt, mindenkinek szívesen ajánlom. A  sajt alatt  be lehet csempészni némi zöldséget az esetleg ellenkező gyerekek szervezetébe is.




2 megjegyzés: