Ma teljesen hús mentes ebédet főztem. Első fogásnak karalábés zöldborsólevest nokedlivel. Második fogásnak krumplis tésztát zepterben egybefőzve.
A leves hozzávalói:
- 1 db karalábé
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- kb. 1/8 zellergumó egy hatalmas zellerből
- 1 kisebb fej hagyma
- 30 dkg mirelit zöldborsó
- kevés olaj
- 2 fehér kanál ételízesítő
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanálnyi szárított petrezselyemzöld
- 2 liter forró víz
- 1 tojás
- 1 kupac liszt (rétes)
- annyi hideg víz, ami a galuskához kell
A zöldségeket megtisztítottam, megmostam, a hagymát apró kockákra, a karalábét és a zellergumót nagyobb kockákra vágtam, a petrezselyem gyökeret és a sárgarépát felkarikáztam, mindent egy zepter edénybe raktam. Kevés olajat öntöttem hozzá, és dinsztelni kezdtem. Amikor felforrósodtak a zöldségek, hozzáadtam a mirelit zöldborsót is, és addig pároltam együtt az egészet, míg a borsó is teljesen átforrósodott. Akkor rászórtam az ételízesítőt, őrölt borsot, szárított petrezselyem zöldet és felöntöttem 2 liter forró vízzel. Forrás után takarékon majdnem teljesen puhára főztem. A tojásból, egy kupac lisztből és kevés hideg vízből galuskatésztát készítettem, olyan sűrűségűt, ami könnyen elvált a kanál domború felétől, ezt a tésztát kanál segítségével szaggattam a forrásban lévő levesbe. Még néhány perc főzés, és forrón tálaltam a levest. (Új képeket készítettem, mert az előzőek nem sikerültek.)
Karalábés zöldborsóleves nokedlivel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése