2011. március 2., szerda

Karalábés zöldborsóleves nokedlivel





Ma teljesen hús mentes ebédet főztem. Első fogásnak karalábés zöldborsólevest nokedlivel. Második fogásnak krumplis tésztát zepterben egybefőzve.

A leves hozzávalói:



  • 1 db karalábé

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db petrezselyem gyökér

  • kb. 1/8  zellergumó egy hatalmas zellerből

  • 1 kisebb fej hagyma

  • 30 dkg mirelit zöldborsó

  • kevés olaj

  • 2 fehér kanál ételízesítő

  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors

  • 1 teáskanálnyi szárított petrezselyemzöld

  • 2 liter forró víz

  • 1 tojás

  • 1 kupac liszt (rétes)

  • annyi hideg víz, ami a galuskához kell

A zöldségeket megtisztítottam, megmostam, a hagymát apró kockákra, a karalábét és a zellergumót nagyobb kockákra vágtam, a petrezselyem gyökeret és a sárgarépát felkarikáztam, mindent egy zepter edénybe raktam. Kevés olajat öntöttem hozzá, és dinsztelni kezdtem. Amikor felforrósodtak a zöldségek, hozzáadtam a mirelit zöldborsót is, és addig pároltam együtt az egészet, míg a borsó is teljesen átforrósodott. Akkor rászórtam az ételízesítőt, őrölt borsot, szárított petrezselyem zöldet és felöntöttem 2 liter forró vízzel. Forrás után takarékon majdnem teljesen puhára főztem. A tojásból, egy kupac lisztből és kevés hideg vízből galuskatésztát készítettem, olyan sűrűségűt, ami könnyen elvált a kanál domború felétől, ezt a tésztát kanál segítségével szaggattam a forrásban lévő levesbe. Még néhány perc főzés, és forrón tálaltam a levest. (Új képeket készítettem, mert az előzőek  nem sikerültek.)






Karalábés zöldborsóleves nokedlivel




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése