2011. augusztus 25., csütörtök

"Álomrántotta" :)



Ezt az ételt tegnapelőtti álmom inspirálta. [Mert elég gyakran főzök álmomban. Vajon mi lehet az oka :D?] Reggel el is meséltem Férjemnek, hogy álmomban májas rántottát készítettem reggelire. Hogy ez az ötlet honnan jött, nem tudom. De tegnap maradt ki egy kevés máj, hát gondoltam kipróbálom, hogy jó-e az álombéli rántotta,  ha nem ízlik, legfeljebb megeszi a kutya. 
Ezek maradtak tegnap: 1 evőkanálnyi törtkrumpli, 1 evőkanálnyi gombás resztelt máj, 2 db angolszalonnába tekert máj + 3 fej gomba. Ehhez még kellett pici olaj, 4 nagyobb tojás, só, őrölt bors ízlés szerint. Mellé nyers paradicsom, vagy savanyúság.
A gombafejeket és a göngyölt májakat felszeleteltem, majd az összes maradékot serpenyőbe raktam, pici olaj hozzáadásával pirítani kezdtem. 






A tojásokat sóval és őrölt borssal ízesítve jól felvertem, és a sülő májas-hagymás-gombás alapra öntöttem. Inkább lágy, mint kemény rántottát sütöttem. Elosztottam tányérokra,  körberaktam friss paradicsommal és azonnal tálaltam. Kicsit féltem a végeredménytől, de végül ízlett :). Csak Apa hagyott néhány gombaszeletkét, mert Ő sem rajong túlságosan a gombáért.





Csibemájas-gombás rántotta


7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, mert minden hozzávalója finom. Szívesen reggeliztem volna Nlad.

    VálaszTörlés
  2. Még soha nem készítettem ilyet, de tényleg finom volt! Szívesen láttalak volna :)!

    VálaszTörlés
  3. Májat még nem tettem a rántottába, de gondolom fincsi lehet! A fiam szokott magának amolyan "mindent bele" tojást sütni. Isteni tud lenni!

    VálaszTörlés
  4. Máskor is álmodj hasonló jókat és szépeket.

    VálaszTörlés
  5. Illéskrisz - eddig én se, de nem okozott csalódást.

    Hobbychef - majd látjuk, sikerül-e :)

    Bianka - köszi!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta, nem lehetett rossz:) Még nem ettem májjal rántottát, de a mindent bele rántottákat szeretem én is.

    VálaszTörlés