2011. augusztus 2., kedd

Gombás zöldségleves a tegnapi "raguból"





Tegnap elfogyott a rizs, így most a gombás-zöldséges "raguból" volt maradékom. De olyan finom volt ez a ragu, hogy kár lenne kidobni, így átalakítottam levessé :D. Volt még egy tálka egészen besűrűsödött ragum, ahhoz tettem 2,5 tálka forró vizet, 1 fehér kanál ételízesítőt, 2 szál zeller zöldet, kevés chili port, forraltam néhány percig, aztán beletettem két fél marék tojás nélküli cérnametéltet, egy-két másodpercig vártam, hogy újra forrásba jöjjön a leves, aztán fedőt raktam rá, és elzártam alatta a tűzhelyet. Néhány perc várakozás után átkevertem, és még 2-3 percet hagytam állni, azután máris tálaltam. Nagyon finom, tartalmas leves lett  belőle!





Gombás zöldségleves a tegnapi "raguból"


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett a levesed! Nagyon guszta, látszik rajta hogy jó sűrű zöldség, tészta igen fincsi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki a leves:) Sok finomságot készítettél, amig nem jártam erre:)

    VálaszTörlés
  3. Jók ezek az újrahasznositó receptek.

    VálaszTörlés
  4. Éva - köszi, tényleg az volt!

    Trollanyu - köszi, igyekeztem :)!

    Kati - köszi, kár lett volna kidobni, így jó kis ebéd lett belőle :)

    VálaszTörlés