2011. augusztus 28., vasárnap

Ebéd kettesben :)


Ma végre sikerült! Az utolsó kettesben töltött napon végre eljutottunk ebédelni. Egy hete hiába próbáltuk Szeged 4 éttermében is telt ház, illetve rendezvény volt, emiatt akkor hoppon maradtunk. Ma újra próbálkoztunk, de mondtam Apának, hogy semmi kedvem kísérletezgetni ebben a hőségben, menjünk a megszokott, jól bevált kedvenc éttermünkbe a Bajorba, ami nincs is nagyon messze, (a belváros szívében található),  - igaz, most úgy föl van túrva a város, mintha egy ezred óriásvakond próbálna otthont találni benne - ezért csak a rakparton, hátulról tudtuk megközelíteni. Az étterembe lépve kellemes hűvös fogadott a légkondicionálásnak köszönhetően. A pincérek kedvesen üdvözöltek, asztalunkhoz vezettek, azonnal kaptuk az étlapot, és már hozták is az italrendelést két tonikot és nekem egy birspálinkát (Apa vezetett, így Ő most nem részesülhetett ebből a jóból). Az étlapot már szinte meg sem kellett néznünk, mert tudtuk mit szeretnénk enni. Első fogásnak mindketten ugyanazt, tárkonyos borjúragulevest kértünk, másodiknak Apa a jól bevált kedvencét,  rántott sertésbordát kért, sült krumplival és vegyes salátával, én is a kedvencemet, amit itt nagyon finoman tudnak elkészíteni, velővel töltött rántott szeletet, sült krumplival és uborka salátával. Épp csak elkortyolgattam az illatos és nagyon zamatos birspálinkát, már hozták is a levest, ami éppen megfelelő hőfokú volt, kellemesen savanykás a citromtól és tejföltől, és az egész úgy ahogy volt isteni volt!! Nem sajnálták ki belőle sem a húst, sem a zöldségeket, sem a csigatésztát. Mindenből éppen megfelelő mennyiségű volt benne .






Tárkonyos borjúraguleves

Ahogy megettük a levest, a pincérünk már el is vitte az üres edényeket, és néhány perc elteltével jöttek a csodás második fogások.






Velővel töltött  szelet sült krumplival és uborka salátával

A hatalmas tányérokon előtérben az én velővel töltött rántott húsom, sült krumplival és uborka salátával, háttérben Apa rántott husija és vegyes salátája látszik. Az enyémben a töltelék friss és ízletes, a hús omlós, a bunda ropogós, pont ahogy annak lennie kell. Apa is áradozott, hogy az Övé is milyen finom és milyen bőséges. Én sem bírtam mindent megenni, ami a tányéron volt, a krumplinak legalább felét meghagytam, pedig  a sült krumpli is finom friss, az uborka saláta és a vegyes saláta ízesítése pont jó volt. Finom ételek, precíz, kedves és gyors kiszolgálás, mi kell több, hogy az ember jól érezze magát. Az oda-vissza úttal együtt alig több, mint egy órába belefért az ebéd, úgyhogy tényleg minden zökkenőmentesen zajlott. Ez a finom ebéd kárpótolt a múlt vasárnapi csalódásért, úgy jöttünk haza, hogy ide bármikor érdemes eljönni. Nagyon jó hely. Ha Szegeden járnak, próbálják ki bátran, nem fognak csalódni.

3 megjegyzés:

  1. Akkor összejött végül az ebéd kettesben, nagyon finomakat rendeltetek. Mi is ritkán járunk étterembe, de azért az évfordulónkon el szoktunk menni, van itt Marosvásárhelyen egy Laci csárda nevű étterem, ahol finom erdélyi kajákat készítenek, oda szoktunk járni.

    VálaszTörlés
  2. A tárkonyos borjúragu az egyik kedvencem.
    Megjegyeztem az étterem nevét, elég gyakran járunk Szegedre.
    Szép képek készültek a finom ebédről.

    VálaszTörlés
  3. Kati - igen, nagyon örültem, hogy sikerült. Kárpótolt a múltkori csalódásért :)

    Marisz 57 - Mi is imádjuk - családilag :).
    - Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon jól főznek. Szüleimnek is úgy megtetszett a hely, ha valami családi esemény van, oda foglaltatnak asztalt. A Középsőm esküvője is ott volt, és akkor is minden tökéletes volt. A honlapot is belinkeltem, virtuálisan szét lehet nézni :)
    - Köszi, pedig csak a telefonom volt nálam. De ez igazán a séf érdeme volt :)

    VálaszTörlés