2011. augusztus 10., szerda

Cukkinipörkölt egy kicsit másképp :)

Kicsit cselezni kényszerültem ma az ebédnél, mert Legkisebbikem nem szereti a gombát, pedig én ma minden körülmények között [:)] gombás cukkinipörköltet akartam főzni. Egy finom, sűrű szaftú zöldségpörkölt kerekedett ki belőle, amit végül még Legkisebbikem is szívesen megevett.


Hozzávalók (4 személyre):
  - 2 db nagyobb cukkini  (kb. 60 dkg)
  - 1 fej hagyma

  - kevés olaj

  - 5 nagyobb fej gomba (kb. 20 dkg)

  - 2 dl  víz + még 2-2,5 dl forró víz

  - 1 púpos fehér kanál ételízesítő és kicsi só (ízlés szerint)

  - 1 jó púpos fehér kanál fűszerpaprika

  - 2 kávéskanál fokhagyma granulátum

  - fél csípős paprika felkarikázva

  - 50 dkg durum tészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj

A hagymát apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem, beleraktam a megmosott, hosszában négyfelé vágott, majd vékonyra szeletelt cukkinit és párolni kezdtem. Kb. 5 perc párolás után, amikor már üvegesedni kezdett a cukkini, megszórtam ételízesítővel és fűszerpaprikával. Elkevertem, és hozzáöntöttem a nagyobb darabokra vágott, majd 2 dl vízzel összeturmixolt gombapépet, és felengedtem még 2-2,5 dl forró vízzel. Ízesítettem fokhagyma granulátummal, felkarikázott csípős paprikával, és kb. 10 perc alatt készre főztem.
Amíg megfőtt ez a jó sűrű szaftú pörkölt, zepterben  forrás után 10 percig főztem a durum tésztát, aztán még néhány percig állni hagytam fedő alatt, amikor már az összes főzőlét magába szívta azon forrón tálaltam a cukkinipörkölttel. 





Cukkinipörkölt egy kicsit másképp :)


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet:) A cukkini minden formában nagyon jó. Ügyesen trükköztál a gombával:)

    VálaszTörlés
  2. :) Tényleg jól sikerült eldugni :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a cukkinit mindenféle formában, így ez a recept is nagyon tetszik. Én még egy kis tejföllel is megbolondítanám, de most anélkül is jöhetne.:)

    VálaszTörlés
  4. Én is gondolkodtam a tejfölön, aztán maradt a natúr megoldás :)

    VálaszTörlés