Kicsit cselezni kényszerültem ma az ebédnél, mert Legkisebbikem nem szereti a gombát, pedig én ma minden körülmények között [:)] gombás cukkinipörköltet akartam főzni. Egy finom, sűrű szaftú zöldségpörkölt kerekedett ki belőle, amit végül még Legkisebbikem is szívesen megevett.
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 db nagyobb cukkini (kb. 60 dkg)
- 1 fej hagyma- kevés olaj
- 5 nagyobb fej gomba (kb. 20 dkg)
- 2 dl víz + még 2-2,5 dl forró víz
- 1 púpos fehér kanál ételízesítő és kicsi só (ízlés szerint)
- 1 jó púpos fehér kanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál fokhagyma granulátum
- fél csípős paprika felkarikázva
- 50 dkg durum tészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj
A hagymát apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem, beleraktam a megmosott, hosszában négyfelé vágott, majd vékonyra szeletelt cukkinit és párolni kezdtem. Kb. 5 perc párolás után, amikor már üvegesedni kezdett a cukkini, megszórtam ételízesítővel és fűszerpaprikával. Elkevertem, és hozzáöntöttem a nagyobb darabokra vágott, majd 2 dl vízzel összeturmixolt gombapépet, és felengedtem még 2-2,5 dl forró vízzel. Ízesítettem fokhagyma granulátummal, felkarikázott csípős paprikával, és kb. 10 perc alatt készre főztem.
Amíg megfőtt ez a jó sűrű szaftú pörkölt, zepterben forrás után 10 percig főztem a durum tésztát, aztán még néhány percig állni hagytam fedő alatt, amikor már az összes főzőlét magába szívta azon forrón tálaltam a cukkinipörkölttel.
Cukkinipörkölt egy kicsit másképp :) |
Nagyon finom lehet:) A cukkini minden formában nagyon jó. Ügyesen trükköztál a gombával:)
VálaszTörlés:) Tényleg jól sikerült eldugni :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a cukkinit mindenféle formában, így ez a recept is nagyon tetszik. Én még egy kis tejföllel is megbolondítanám, de most anélkül is jöhetne.:)
VálaszTörlésÉn is gondolkodtam a tejfölön, aztán maradt a natúr megoldás :)
VálaszTörlés