2011. augusztus 7., vasárnap

Kacsaleves








Ma két kacsából főztem ebédet. A belsőségeiből (máját kivéve) mellcsontjából, lebőrözött hátából és szárnyvégeiből isteni leves készült.









Hozzávalók:

  - 2 kacsa belsőségei máj nélkül, és egyéb hús-részei (szív, zúza, nyak, szárnyvégek, mellcsontok, lebőrözött

    hát)

  - 3 db sárgarépa

  - 2 db petrezselyem gyökér

  - 1/4 zellergumó

  - 1 hagyma

  - 1 darabka csípős zöldpaprika

  - 1 csokor zöld, (petrezselyem és zellerlevél vegyesen összekötve a mélyhűtőből)

  - 2,4 liter víz

  - 3 fehér kanál szitált ételízesítő

  - kevés őrölt bors.

  - 1 liter forró víz

  - 1 fehér kanál ételízesítő, pici őrölt bors

  - 15 dkg 8 tojásos csigatészta




A megmosott, összevágott húsokat, megtisztított, megmosott, ugyancsak összevágott zöldségekkel, vízzel és a többi hozzávalóval  zepter 5,8 literes fazékba  raktam.(kis főzőkosárral), gyorsfőző fedővel lezártam, szokásos jelzések után 20 percig főztem a levest, aztán kiengedtem a gőzt, a zöldeket, paprika darabot és hagymát kidobtam, a főtt húsokat és zöldségeket egy nagy tálra borítottam a főzőkosárból, a levest pedig rászűrtem egy nagyobb edényben megfőzött csigatésztára. Összeforraltam és máris asztalra adtam a finom,  jó "erős" kacsalevest. [Csak most vettem észre, hogy elfelejtettem feliratozni a képeket :( ]






Kacsaleves

7 megjegyzés:

  1. Kedves Mária!
    Már a fotókból tudom, hogy melyik a Te recepted, annyira jellegzetes. Mellesleg még életemben nem ettem kacsalevest. Biztos nagyon finom, az viszont egyértelmű, hogy nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Mennyei és milyen gusztusos !! Annyira szép tiszta a leves, nem is gondolnánk, hogy kacsából van. Na persze megvan ám ennek is a titka. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem ettem még én sem kacsából levest, de isteni lehet ez is:)

    VálaszTörlés
  4. Hobbychef - nem tudom ez dicséret, vagy elmarasztalás :)?
    Nagyon finom a kacsa leves, arra kell vigyázni, hogy zsíros bőr ne kerüljön bele, csak a hús, akkor nincs gond.

    Viki - köszönöm, de nincs semmi titok benne. A gyorsfőző fedővel mindig szép tiszta leves készül (azért kell a zöld bele, hogy arra csapódjék ki a zavarosság, amit aztán ki kell belőle dobni, amikor elkészül az étel.) A biztonság kedvéért azért át szoktam szűrni a levest - egy csak erre a célra használt, nagyon finom, műanyag "hosszúkávé szűrőn", aztán a tésztával még forralok egyet rajta.

    Trollanyu - igen, nagyon finom!!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a levesed,jó kis kacsás menüd volt összeállítva:-)

    VálaszTörlés
  6. Maria, szinte érzem az illatát:) Nagyon finomnak néz ki:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi kedves Ditta :), jót ettünk belőle :)

    Roza - Jó kis gyógyleves volt :)!

    VálaszTörlés