Ma két kacsából főztem ebédet. A belsőségeiből (máját kivéve) mellcsontjából, lebőrözött hátából és szárnyvégeiből isteni leves készült.
Hozzávalók:
- 2 kacsa belsőségei máj nélkül, és egyéb hús-részei (szív, zúza, nyak, szárnyvégek, mellcsontok, lebőrözött
hát)
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem gyökér
- 1/4 zellergumó
- 1 hagyma
- 1 darabka csípős zöldpaprika
- 1 csokor zöld, (petrezselyem és zellerlevél vegyesen összekötve a mélyhűtőből)
- 2,4 liter víz
- 3 fehér kanál szitált ételízesítő
- kevés őrölt bors.
- 1 liter forró víz
- 1 fehér kanál ételízesítő, pici őrölt bors
- 15 dkg 8 tojásos csigatészta
A megmosott, összevágott húsokat, megtisztított, megmosott, ugyancsak összevágott zöldségekkel, vízzel és a többi hozzávalóval zepter 5,8 literes fazékba raktam.(kis főzőkosárral), gyorsfőző fedővel lezártam, szokásos jelzések után 20 percig főztem a levest, aztán kiengedtem a gőzt, a zöldeket, paprika darabot és hagymát kidobtam, a főtt húsokat és zöldségeket egy nagy tálra borítottam a főzőkosárból, a levest pedig rászűrtem egy nagyobb edényben megfőzött csigatésztára. Összeforraltam és máris asztalra adtam a finom, jó "erős" kacsalevest. [Csak most vettem észre, hogy elfelejtettem feliratozni a képeket :( ]
Kacsaleves |
Kedves Mária!
VálaszTörlésMár a fotókból tudom, hogy melyik a Te recepted, annyira jellegzetes. Mellesleg még életemben nem ettem kacsalevest. Biztos nagyon finom, az viszont egyértelmű, hogy nagyon guszta.
Mennyei és milyen gusztusos !! Annyira szép tiszta a leves, nem is gondolnánk, hogy kacsából van. Na persze megvan ám ennek is a titka. :)
VálaszTörlésNem ettem még én sem kacsából levest, de isteni lehet ez is:)
VálaszTörlésHobbychef - nem tudom ez dicséret, vagy elmarasztalás :)?
VálaszTörlésNagyon finom a kacsa leves, arra kell vigyázni, hogy zsíros bőr ne kerüljön bele, csak a hús, akkor nincs gond.
Viki - köszönöm, de nincs semmi titok benne. A gyorsfőző fedővel mindig szép tiszta leves készül (azért kell a zöld bele, hogy arra csapódjék ki a zavarosság, amit aztán ki kell belőle dobni, amikor elkészül az étel.) A biztonság kedvéért azért át szoktam szűrni a levest - egy csak erre a célra használt, nagyon finom, műanyag "hosszúkávé szűrőn", aztán a tésztával még forralok egyet rajta.
Trollanyu - igen, nagyon finom!!
Gyönyörű a levesed,jó kis kacsás menüd volt összeállítva:-)
VálaszTörlésMaria, szinte érzem az illatát:) Nagyon finomnak néz ki:)
VálaszTörlésKöszi kedves Ditta :), jót ettünk belőle :)
VálaszTörlésRoza - Jó kis gyógyleves volt :)!