Tegnap a kínaihoz elég sok rizst sikerült főznöm, igaz, van még hozzá husi is, de a hétvégi "kilengés" után szerettem volna kicsit visszatérni a visszafogottabb kerékvágásba. Ezért a rizs mellé egy jó kis gombás zöldséges "ragut" készítettem.
Hozzávalók: 1 fej hagyma apróra vágva, kevés olaj, 50 dkg csiperke gomba tisztítva, cikkekre vágva, 20 dkg mirelit vegyes zöldség (borsó és répa), 1-1,5 fehér kanál ételízesítő (vagy ízlés szerint), őrölt bors, cayenne bors ízlés szerint, 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 0,5 liter forró víz, 1 kis kávéscsésze hideg víz, 1 evőkanál (burgonya) keményítő.A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, ételízesítőt, cayenne borsot, őrölt borsot, rövid ideig pároltam. Ráraktam a mirelit zöldséget, felöntöttem fél liter forró vízzel és tovább főztem. Amikor a zöldborsó megpuhult habarást készítettem hideg vízből és keményítőből, besűrítettem vele a zöldségek levét, után-ízesítettem, beledobtam a petrezselyemzöldet, és 2-3 perces forralás után a megmelegített rizzsel tálaltam. Finom szaftos, fűszeres ebédem lett. A többiek - akik nem akartak gombát és zöldséget enni - kínai és rakott krumpli közül válogathattak.
Gombás-zöldséges "ragu" rizzsel |
Nagyon guszta, igen fincsi lehet, a sok zöldség, gomba meg a rizs!
VálaszTörlésGuszta és finom étel a színes zöldségekkel, csak azt nem értem, hogy a ragut miért tetted idézőjelbe. Ha volt benne husi is, akkor teljesen jogos a ragu elnevezés.
VálaszTörlésÓ, ezt ma vacsorára szeretném! :)
VálaszTörlésKöszi kedves Éva :)!
VálaszTörlésHobbychef - Ebben nem volt husi, csak zöldség és gomba, de azért nagyon finom volt :)!
Petra - Rendben :D !
Maria, ez biztosan megint pont olyan finom volt, mint amennyire jól néz ki!:) Ínycsiklandozó!:)
VálaszTörlésKöszönöm Roza, tényleg nagyon finom volt :)
VálaszTörlés