2011. augusztus 1., hétfő

Gombás-zöldséges "ragu" rizzsel





Tegnap a kínaihoz elég sok rizst sikerült főznöm, igaz, van még hozzá husi is, de a hétvégi "kilengés" után szerettem volna kicsit visszatérni a visszafogottabb kerékvágásba. Ezért a rizs mellé egy jó kis gombás zöldséges "ragut" készítettem. 
Hozzávalók: 1 fej hagyma apróra vágva, kevés olaj, 50 dkg csiperke gomba tisztítva, cikkekre vágva, 20 dkg mirelit vegyes zöldség (borsó és répa), 1-1,5 fehér kanál ételízesítő (vagy ízlés szerint), őrölt bors, cayenne bors ízlés szerint, 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 0,5 liter forró víz, 1 kis kávéscsésze hideg víz, 1 evőkanál (burgonya) keményítő.

A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a cikkekre vágott gombát, ételízesítőt, cayenne borsot, őrölt borsot, rövid ideig pároltam. Ráraktam a mirelit zöldséget, felöntöttem fél liter forró vízzel  és tovább főztem. Amikor a zöldborsó megpuhult habarást készítettem hideg vízből és keményítőből, besűrítettem vele a zöldségek levét, után-ízesítettem, beledobtam a petrezselyemzöldet, és 2-3 perces forralás után a megmelegített rizzsel tálaltam. Finom szaftos, fűszeres ebédem lett. A többiek - akik nem akartak gombát és zöldséget  enni -  kínai és rakott krumpli közül válogathattak.





Gombás-zöldséges  "ragu" rizzsel

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, igen fincsi lehet, a sok zöldség, gomba meg a rizs!

    VálaszTörlés
  2. Guszta és finom étel a színes zöldségekkel, csak azt nem értem, hogy a ragut miért tetted idézőjelbe. Ha volt benne husi is, akkor teljesen jogos a ragu elnevezés.

    VálaszTörlés
  3. Ó, ezt ma vacsorára szeretném! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi kedves Éva :)!

    Hobbychef - Ebben nem volt husi, csak zöldség és gomba, de azért nagyon finom volt :)!

    Petra - Rendben :D !

    VálaszTörlés
  5. Maria, ez biztosan megint pont olyan finom volt, mint amennyire jól néz ki!:) Ínycsiklandozó!:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Roza, tényleg nagyon finom volt :)

    VálaszTörlés