2011. augusztus 14., vasárnap

Sült csirke felsőcombfilé sült zöldségekkel



A reggeli lángossal úgy eltelt az egész család,  hogy  ebédre még csak  gondolni se tudtunk . Délután azonban mégis jelzett a gyomrunk, hogy valami vacsora csak kellene. Mai ebédhez csirke felső combfiléből vettem egy kilót, eredetileg valami töltött-rántottnak szánva, de a nehéz reggeli ezt az elképzelésemet romba döntötte. Még délután is csak valami natúr sültben tudtam gondolkodni, sok zöldséggel kísérve. Így született meg a mai vacsora ötlete, sült csirke felső combfilé sült zöldségekkel.
A sült hozzávalói: 1 kg felső combfilé, sültcsirke fűszerkeverékem, friss rozmaring levelek, kakukkfű ágacska és néhány friss bazsalikomlevél.
A sült zöldségek hozzávalói: 1 db cukkini (kb. 30 dkg-os), 6 db közepesnél kicsit nagyobb krumpli, 6-7 sárgarépa, 6-7 lecsópaprika (sárga-piros), 4 db hagyma, 4 nagy gombafej, sültcsirke fűszerkeverékem, só, friss rozmaring levelek és kakukkfű ágacska, kevés olaj.




A húsokat grill (vastagabb) alufóliával bélelt tepsibe sorakoztattam, megszórtam sültcsirke fűszerkeverékemmel és rácsipkedtem néhány friss rozmaring levelet, kakukkfű ágacskát és bazsalikom levelet, alufóliával lefedtem és félretettem, amíg a zöldségeket megtisztítottam és feldaraboltam.
A zöldségek közül a krumplit, sárgarépát és hagymát megtisztítottam, aztán összevágtam. A cukkinit nem hámoztam meg, csak megmostam és feldaraboltam ugyanígy jártam el a színes lecsópaprikákkal.  Ezeket is vastag grillfóliával bélelt tepsibe raktam, megszórtam sültcsirke fűszerkeverékemmel, kevés sóval és megöntöztem kevés olajjal, majd jól elkevertem. A gombák kalapjáról lehúztam a bőrt, és nagyobb cikkekre vágva a tepsi egyik sarkába raktam, mert csak én szeretem igazán a gombát, nem akartam, hogy hisztizzenek miatta a fiúk. Amíg a zöldségeket is előkészítettem a sütésre, bekapcsoltam a sütőt 200 fokra, légkeverésre, melegedni. Amikor mindkét tepsi elő volt készítve, egyszerre raktam a sütőbe. Negyed óra múlva már őrjítő  illatok terjengtek a lakásban. Fél óra múlva megnéztem a sütőt, és a zöldségeket azonnal ki kellett kapni, nehogy megégjenek. Megkóstoltam, hogy elég finom-e,  puha-e, de mindent rendben találtam. A húsokról levettem a fóliát és még 5 percre visszatettem, de nem sütöttem tovább, mert ez bőr és csont nélküli filé volt, és nem akartam, hogy kiszáradjon. Azonnal tálaltam ezt a finom, íz-gazdag vacsorát :)





Sült csirke felső combfilé sült zöldségekkel

11 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. A sült zöldségekkel valami mennyei lehet. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom!!!! Nálunk is nagy sikere van az így elkészített csirkehúsnak.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép. szemet gyönyörködtető összeállítás, guszta nagyon:)

    VálaszTörlés
  4. Gizi - köszi :), nem csoda, mert nagyon finom!

    Trollanyu - köszönöm, én is imádom a színes ételeket, ezért jó, hogy ennyiféle zöldséget bele lehet tenni :). Mellesleg még egészséges is :)

    VálaszTörlés
  5. Aztaa, ez nagyon finom lehet!! Nagyon gusztusos! :)

    VálaszTörlés
  6. Maria, szokás szerint nagyon látványos és finom ételt készítettél!:)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Csilla, Roza és Bianka! Olyan aranyosak vagytok, köszi!

    VálaszTörlés
  8. Imádom a sok zöldséget, micsoda ízorgia és látvány! Tetszik a sok friss főszer a csirkén, aromás lehetett!

    VálaszTörlés
  9. Vicuska - köszönöm, tényleg finom volt.

    VálaszTörlés