2011. augusztus 5., péntek

Paprikás krumpli nokedlivel, kolbásszal és virslivel








Elég régen készült már paprikás krumpli nálunk, pedig Férjem nagy kedvence nokedlivel, kevés kolbásszal (csak az íze miatt) és némi virslivel, hogy egy kis hús is legyen benne. Ekkora ováció már régen volt, mint ma, amikor elmondtam, hogy mit tervezek vacsorára. Hiába na... A hagyományos jól megszokott ételeket jobban szeretik :).   Ezekből készült 4-6 személy részére: 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, pici darab csípős paprika, pici olaj, 12 db kisebb krumpli, 1 púpos fehér kanál só, 2 fehér kanál fűszerpaprika, kevés őrölt kömény, 1 liter + 8 dl forró víz, 5 cm-es darab csípős kolbász egészen kis darabokra vágva, 3 vastag virsli lebőrözve, hosszában elfelezve és felszeletelve, 3 bécsi virsli felszeletelve. A nokedlihez 1 tojás, kevés víz, rétes és finom liszt kb. azonos arányban.  A paprikás krumplit szokásos módon készítettem, a leírás itt olvasható.






Paprikás krumpli nokedlivel, kolbásszal és virslivel

6 megjegyzés:

  1. Ó, de szeretem ezt az ételt. Nyeltem egy nagyot. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, finom lehetett jó laktató a reggeli gyümölcssaláta után!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta:) Nálam a parikás krumpli csakis nokedlis lehet, nagyon finom.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Petra, Éva és Trollanyu! Igazán olyan aranyosak vagytok, hogy ezt a semmiséget is így megdicséritek :) Köszönöm.
    Apának annyira ízlett, háromszor szedett belőle :). Tényleg ez az egyik kedvence!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!!! Én is nokedlivel szeretem, de sajnos csak én, így ritkán készítek hozzá.:)

    VálaszTörlés
  6. Gizi - köszönöm! Nálunk mindenki nagyon szereti :)!!

    VálaszTörlés