És itt a másik fél kiló túróból készült túrós-sajtos. A család egyik kedvenc sós sütije, aminél egyszerűbb nemigen létezik. Készítése ITT olvasható. Annyit változtattam, hogy a tésztát összeállítás után a hűtőben pihentettem, aztán kinyújtás előtt kb. fél-egy órával kivetettem a hűtőből, hogy kicsit felengedjen. Ezen kívül a tetejét nem tojással, hanem kevés tejjel kentem meg. Valahol olvastam, hogy az is jó sütés előtt a tészták megkenésére, és tényleg :) A sütés képei:
Két nagyobb, és egy közepes tepsivel lett a fenti mennyiségű tésztából, de jó részét már meg is uzsonnáztuk :)
Túrós-sajtos |
El is mentem a receptet, köszi. Nem csodálom, hogy nagy kedvencetek. Az a tál nagyon meggyőző, nem bánnám, ha most itt lenne. :))))
VálaszTörlésHm, te sem készítesz kis adagokat:) Nagyon finom kis rágcsálnivalót sütöttél:)
VálaszTörlésKedves Petra és Trollanyu - örülök, ha megnyerte a tetszéseteket. Nem érdemes belőle keveset sütni, mert olyan finom, úgy eteti magát, szinte képtelenség abbahagyni :) Próbáljátok ki, és meglátjátok!!
VálaszTörlés