2011. augusztus 6., szombat

Túrós-sajtos





És itt a másik fél kiló túróból készült túrós-sajtos. A család egyik kedvenc sós sütije, aminél egyszerűbb nemigen létezik. Készítése ITT olvasható. Annyit változtattam, hogy a tésztát összeállítás után a hűtőben pihentettem, aztán kinyújtás előtt kb. fél-egy órával kivetettem a hűtőből, hogy kicsit felengedjen. Ezen kívül a tetejét nem tojással, hanem kevés tejjel kentem meg. Valahol olvastam, hogy az is jó sütés előtt a tészták megkenésére, és tényleg :)  A sütés képei:












Két nagyobb, és egy közepes tepsivel lett a fenti mennyiségű tésztából, de jó részét már meg is uzsonnáztuk :)



Túrós-sajtos

3 megjegyzés:

  1. El is mentem a receptet, köszi. Nem csodálom, hogy nagy kedvencetek. Az a tál nagyon meggyőző, nem bánnám, ha most itt lenne. :))))

    VálaszTörlés
  2. Hm, te sem készítesz kis adagokat:) Nagyon finom kis rágcsálnivalót sütöttél:)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Petra és Trollanyu - örülök, ha megnyerte a tetszéseteket. Nem érdemes belőle keveset sütni, mert olyan finom, úgy eteti magát, szinte képtelenség abbahagyni :) Próbáljátok ki, és meglátjátok!!

    VálaszTörlés