2011. augusztus 3., szerda

Zöldfűszereim

A héten már említettem az én kis konyhaablakban lévő fűszerkertecskémet. Íme, ilyen





 Egyetlen bánatom, hogy a  fodros petrezselyem amit vettem (2 cseréppel is) egyszerűen megadta magát, teljesen lesárgult, úgyhogy ma kidobtam. Amit a kertbe kiültettem, az is elpusztult!! Ez nagyon gyanús... Valami baj lehet a "készen kapható" petrezselymekkel. Jövőre kora tavasszal ültetek, egyenesen a kertbe, hátha nagyobb sikerrel járok.

6 megjegyzés:

  1. Beleszagolnék ebbe a zöld kiskertbe! Nekem is van, de nincs ennyiféle..A Jázmin pakócáról még nem is hallottam...Ő, milyen ételek barátja?

    VálaszTörlés
  2. Van illata rendesen :)!!
    A jázminpakóca/stevia/édeslevél számomra is ismeretlen növény volt eddig. A kertészetben ki volt írva egy ismertetőn, hogy 30 x édesebb, mint a cukor. Tetszett, ezért mindjárt 2 cseréppel vettem. Itthon rákerestem a neten, kiváló édesítő hatása miatt (ami nem emeli a vércukorszintet) érdemes próbálni. Jó recepteket is találtam vele a neten, de még csak ismerkedünk :)

    VálaszTörlés
  3. Ó, pont én is a steviára akartam rákérdezni, de már látom is a válaszod. A többi nekem kint nő a kertemben. Nagyon szeretem őket használni, mert ha friss fűszerrel készül egy étel egészen más az íze, mint a szárítottal. :))))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kéznél vannak a fűszer nővényeid és díszítik is az ablakod.Steviát én sem ismerem,jól jönne a felhasználási módja,majd írd be.

    VálaszTörlés
  5. Petra, Aleda - A steviát még csak salátaöntetbe használtam édesítésre, de ahogy ismerkedünk, többet is írok majd róla.

    Anazar - köszi :)

    VálaszTörlés