2011. augusztus 17., szerda

Szardíniás spagetti





Úgy belemerültem a munkába, hogy hipp-hopp eltelt a délelőtt. A reggeli szőlő után úgy megéheztem, hogy csak úgy kopogott a szemem. De még szikkadt kenyér vagy zsemle se volt itthon, a fiúk megreggelizték az összeset. Valamit azért csak kell enni, szétnéztem a kamrában, milyen lehetőségeim vannak. Egyből megakadt a szemem a halkonzerveken és a spagettin, máris összeállt az ebéd. Gyorsan összekapkodtam  a többi hozzávalót is, és már melegítettem a vizet a spagettihez.






Hozzávalók: 
- 2 olajos szardínia bőr és szálka nélküli (az egyik csilis, a másik sima olajos), 1 db piros húsú paprika, 2 db csípős paprika, 5 gerezd fokhagyma, néhány friss bazsalikom levél, kevés fagyasztott petrezselyemzöld, pici olaj, fél citrom kifacsart leve, kevés csilipor, kevés só,  kb. 15 szem koktélparadicsom


- 1 csomag (50 dkg) durum spagetti, 1 fehér kanál só, az egyik olajos hal olaja


A tésztát a tésztafőzés szabályai szerint 9 percig főztem sóval és az egyik olajos hal olajával ízesített vízben, néha megkeverve, hogy a spagettiszálak ne ragadjanak össze. (A spagettit mindig kettétörve szoktam főzni, úgy a főzőedényben is könnyebben kezelhető, és a villára is egyszerűbben feltekerhető.) 
Amíg  a tészta megfőtt vékony csíkokra vágtam a paprikákat, hajszálvékony szeletkékre a fokhagymát, felapróztam a fagyasztott petrezselyemzöldet, csíkokra vágtam a friss bazsalikomot, villával apróbbra törtem a konzervdobozban a szardíniákat, kettévágtam a paradicsomokat. Amikor a tészta megfőtt a másik szardínia olaján + még pici felforrósított olajon megforgattam a fokhagyma szeletkéket, paprikacsíkokat, petrezselyemzöldet, hozzáraktam a szardínia darabkákat, pici csiliport, sót, rácsavartam a citromlevet, beleraktam a bazsalikomlevél csíkokat, néhány másodpercig együtt sütöttem, aztán ráborítottam a tésztát,  elkevertem és végül a felezett koktélparadicsomot is hozzáöntöttem. Jól összeforgattam a forró tésztát a halas raguval és felezett paradicsomokkal, majd bazsalikomlevéllel díszítettem.






És már ehettük is ezt a gyors, egészséges és finom ebédet :)






Szardíniás spagetti


7 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél! Nagyon guszta! Azért hagytál a fiúknak is?:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztára sikerült:) Én nagyon szeretném, de sajnos a család nem. De azért magamnak el fogom készíteni, megfogadtam,hogy heti egy napon halat fogok enni:)

    VálaszTörlés
  3. Leves,makaróni,gyümölcssaláta,jöhet ebben a sorban!!!!

    VálaszTörlés
  4. Néha, a "gyorsa összedobtam valamit" tud a legfinomabbra sikerülni. Én is elfogadtam volna ebédre. :))))

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu - Nálunk is volt először szimatolás, hogy mi ez a halszag, de mikor megkóstolták, gyorsan belapátolták :D (legnagyobb örömömre)

    Kati - köszi :)

    Mellissina2 - oké, vettem :D

    Petra - valóban :) Köszi, örömmel megkínáltalak volna :)

    VálaszTörlés