2011. augusztus 4., csütörtök

Fahéjas szilvaturmix



Ma egyedül reggeliztem gyümölcsöt, mindenki más dőzsölt :). Nem volt kedvem gyümölcssalátához, inkább gyorsan szerettem volna túl lenni a reggelin,  ezért 1 db banánt és 5 szem megmosott, kimagozott szilvát bedobtam a turmixba, csavartam rá pici citromlevet, tettem rá 1 evőkanál mézet,  fél kávéskanál őrölt fahéjat és 5 citromfű levelet, gyorsan összemixeltem, de kicsit sűrűnek találtam, ezért öntöttem hozzá 1 dl hideg vizet. Így is jó sűrű, isteni finom turmixom lett, ebből a mennyiségből két  pohárra való (2,5 dl-es). Érdemes kipróbálni :)

7 megjegyzés:

  1. Maria, ez nagyon finom lehetett:)
    Én kicsit meglepődtem, hogy vízzel és nem tejjel készítetted.
    Persze, ez csak azért lepett meg, mert ha néha (nagyon ritkán:) készítek turmixot, én tejjel szoktam...
    Viszont egészségedre!:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, az volt :)! A vízzel való turmix készítést is a testkontrollból hoztam, ott készült a "banántej" vízzel (banán, víz, méz, citromlé). Ez helyettesíti a tejet abban a módszerben, különféle gyümölcsökkel kiegészítve isteni turmixokat lehet mixelni!

    VálaszTörlés
  3. Igen, az volt :)! A vízzel való turmix készítést is a testkontrollból hoztam, ott készült a "banántej" vízzel (banán, víz, méz, citromlé). Ez helyettesíti a tejet abban a módszerben, különféle gyümölcsökkel kiegészítve isteni turmixokat lehet mixelni!

    VálaszTörlés
  4. Hát ezzel meg mi lett?? Mindent kétszer mond-kétszer mond?
    Úgy tűnik, a rendszer duplázott :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehetett! Fahéjjal kellemes íze és illata volt biztos! Egészségedre!

    VálaszTörlés
  6. Hm, fincsi lehet:) Szoktam én is fele részben vízzel készíteni, ha van benne banán. Fagyiban is szeretem a szilvás fahéjast.

    VálaszTörlés
  7. Éva - köszönöm :)!

    Trollanyu - igen az volt!
    Olyan fagyit még nem ettem, de az is nagyon fincsi lehet :)!

    VálaszTörlés