2011. augusztus 21., vasárnap

Telt házak

Furcsán alakult a mai napunk.Ötkor keltem, lehet, hogy én izgatottabb voltam, mint a gyerekek, akik ma indultak barátnőik kíséretében nyaralni. Izgultam, hogy  minden rendben össze legyen készítve. Külön konyha csomag, fürdőszoba csomag hűtőtáskák. Útravaló szendvicsek.  Miután a gyerekek elmentek nyaralni, egészen elcsendesedett a ház. Olyan volt, mintha hirtelen megállt volna minden. Apa már tegnap beígérte, hogy ma elvisz ebédelni, úgyhogy nem kezdtem főzni. Fél tizenkettő körül elkezdtünk készülődni, aztán elindultunk. Apa ma egy jó halászlére éhezett, ezért az Algyői Halászcsárda felé vettük az utat, sok jót hallottunk már a helyről, de én még soha nem voltam ott. Párom is csak munkaebéden, egyszer. Kiautóztunk Algyőre, és telt házzal kellett szembesülnünk. Egyetlen szabad hely sem volt. Hát irány vissza Szegedre, régi, jól bevált, szeretett helyünket vettük célba a Bajor Étterem és Sörözőt. Ma kevés autó volt előtte, ezért bíztunk, hogy ide biztos beférünk, a bejárati ajtón belül azonban lánccal volt lezárva a lejárat, rajta tábla "zárt körű rendezvény". Kocsiba vissza, irány a Kőrössy Halászcsárdák valamelyike a Tisza partján. Ott mindkét étterem parkolója, az oda vezető utak dugig voltak kocsikkal, már bemenni sem lehetett. Hát haza vettük az irányt, megállapítva, hogy ez nem a mi napunk. A tápéi úton egy árustól gyönyörű őszibarackot vettünk hazafelé menet, és megálltunk a kedvenc pékségünknél, ahol felszerelkeztünk húsos burekkel és virslis kiflivel, aztán otthon, a légkondis lakásban szépen megebédeltük a pékségben beszerzett friss finomságokat. Desszertként ettünk egy jó kis őszibarack salátát (én most egy kevés vodkával is megbolondítottam az enyémet, Apa nem kért hozzá vodkát, mert még vezetett délután). 
Hát ilyen furcsa napunk volt. Szegedre tényleg ki lehetett tenni  a megtelt táblát :).

6 megjegyzés:

  1. Tényleg nem volt a Ti napotok! Ahhoz képest elég nyugodtan fogalmaztál. Éhes pocakkal ilyen tortúrát végig járni...én biztos őrjöngtem volna. Majd Szeged is elcsendesedik a VB. miatt és utána érdemes majd újra elindulnotok!

    VálaszTörlés
  2. Valóban ez nem a Ti napotok volt, de elég higgadt maradtál. Biztosan máskor bepótoljátok.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Illéskrisz és Mrita - azért mi sem voltunk olyan nyugodtak egy ilyen tortúra után, főleg, hogy finom ételekre számítottunk, de végül is hazaérve a hűvös lakásba már megnyugodtunk. Még a kocsiban megbeszéltük, hogy valamelyik nap vacsorázni megyünk, reméljük akkor már be fogunk férni valahová :D

    VálaszTörlés
  4. Érdekes módon én idegenkedek a vendéglői koszttól. Nem, nem a pénz miatt, a tömeg meg a higénia ...
    Főleg nyáron! HM!

    VálaszTörlés
  5. Hát a tegnapi nap után nekem is rossz érzéseim voltak a tömeg miatt:), de csak ritkán megyünk étterembe. Úgy gondolom néha nekem is jár a kikapcsolódás, mert bár szeretek főzni, azért néha jó, ha engem is kiszolgálnak.
    A higiéniával kapcsolatban nincsenek rossz tapasztalataim, kedvenc helyünkön ilyen téren is minden rendben van. A másik két tegnap érintett helyről nem tudok nyilatkozni, de azt remélem, ott sincsenek gondok.

    VálaszTörlés
  6. Jár így az ember, mi is így jártunk egy Bálint napon, előre nem foglaltunk asztalt, és Marosvásárhely minden étterme tele volt azon az estén.

    VálaszTörlés