2023. január 22., vasárnap

Heti menü 01.16-tól 01.22-ig

 Hétfő: zöldborsóleves csigatésztával, krumplis pogácsa sajtszórással



Kedd: sertéspörkölt lapockából és csülökből tésztával vagy főtt krumplival



(Ez a pörkölt még az újévre vásárolt bőrös húsokból készült, amin túl vastag volt a szalonnás rész. De kidobni nem akartam, ezért azt is összevágtam, leszórtam sóval, fokhagyma granulátummal, és pici chili porral, jól elkevertem és kevés víz hozzáadásával fedő alatt takarékon megpároltam, végül zsírjára sütöttem. Valami isteni bőrös-szaftos kaja lett belőle, de persze nem egy diétás cucc. Friss kenyérrel, zöldpaprikával, vagy savanyúsággal jobb volt, mint az abált szalonna. Érdemes kipróbálni, ha valaki így "belenyúl" egy nagyon zsíros bőrös húsba, mint én,  és szereti a szaftos falatokat.)



Szerda: sertésgulyás nokedlivel (a pörkölt maradékából),
tejfölös-pörcös tészta (ugyancsak tegnapi maradék tésztából)




Csütörtök: csirkefűszeres, ketchuppal pácolt szárnyközepek először alatta sült krumplival, aztán a húsok másik tepsire szedve sültek tovább, hogy a krumpli és a hús is rendesen átsüljön. Még olajban sült krumpli is készült Bogikám kedvére.






Péntek: babos csirkemell (2 fél kisebb, csíkokra vágott csirkemell filéből pörköltnek indítva, amikor megfőtt, egy leszűrt babkonzerv hozzáadva, kevés vizes habarással behabarva, kiforralva, tésztával tálalva.


Szombat: lebbencs leves, 
Valdor mirelit sajtos és kolbászos-sajtos golyó tepsiben sütve sültkrumplival, 
szalonnás hagymás süllő mellette sült szalonnás-hagymás krumplival




Vasárnap: csirkeleves 20 csirkeszárnyközépből, 4 felsőcomb csontjából és leeső apró húsából, ill. mellfilé potyadékából, sok zöldséggel, cérnametélttel, 
a levesben előfőzött szárnyközepek párizsiadan sütve, 
4 szelet felsőcombfilé és 8 szelet mellfilé rántva tejfölös krumplipürével






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése