Majdnem elfelejtettem, hogy a csontlevesben előfőztem egy kis első csülköt a disznótoros csomagból, azzal, hogy jó lesz majd "pékné módra" sült csülöknek. Szerencsére középső Fiam nagyon éber, ha főzésről-ételről van szó, hát ma elővettük és megsütöttük. Mivel elő volt főzve, és nem túl nagy volt a hús, ezért nem tartott sokáig, de sajna nem is volt nagy adag. Pedig nagyon finomra sikeredett.
Hozzávalók:
- 1 előfőzött kis első csülök
- 7 db közepes krumpli
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- sertésfűszer keverékem, só
- olaj
A krumplit, hagymát megpucolta a középső Fiam, én csak megmostam és felszeleteltem. A kis zepter tepsimet kiolajoztam és beleterítettem a felkarikázott krumplit és hagymát, amit megszórtam sertés fűszerkeverékemmel, és sóval, majd meglocsoltam kevés olajjal, kézzel jól összekutyultam, és 180 fokra állított sütőbe toltam elősülni. Amikor már puhának éreztem a krumplit és színesedni kezdett, szedőlapáttal összekevertem, a közben csontról leszedett, felszeletelt, bevagdosott bőrű, és szintén megfűszerezett húsokat ráraktam, meglocsoltam olajjal, és visszaraktam a sütőbe. Nem néztem mennyi idő alatt sült meg, de isteni illatokkal töltötte be a konyhát, és gyönyörű volt, amikor kivettem. Több is elfogyott volna belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése