2012. március 6., kedd

Krumplis pogácsa Tomikával

Ma pogácsát sütöttünk Tomikával. Segített kiszúrni a pogácsákat, a leeső darabokat összegyúrta, és megformázta. Nagyon tetszett a kicsikémnek a sütés, és evett is a kisült pogácsából. Néhány képet mellékelek a nagy munkáról :D

Tegnap elfelejtettem beírni, hogy Illéskrisz konyhájából lestem el a receptet, csak a mennyiségeket növeltem arányosan, mert nekem több krumplipürém volt, csak vajat használtam, és az őrölt borsot kihagytam. Köszönöm a receptet Kriszti!



























De nemcsak pogácsát sütöttünk, hanem apró keszeget is, Legnagyobbikom fogta, tisztította, nekem csak az irdalás-sózás maradt, meg a sütés. Igazi halropi lett :)





















A Kicsikém hozta a gyümölcsös tálról az újabb narancs és mandarin adagot, hogy csináljak narancsivót belőle :). Mindig nagy figyelemmel követi, ahogy kicsavarom a gyümölcsöket, és utánozza a kis kezével.







Vacsorára tarját sütöttem, és a szokásos tepsis krumplit hozzá. Többféle savanyúság közül lehetett választani mellé, volt csalamádé, cékla, vagy káposztával töltött almapaprika.

17 megjegyzés:

  1. Ó egyem meg hogy dolgozik! Milyen élmény neki ez olyan mintha gyúrmázna! Remélem ízlett neki! A fiad jobban van már? Tudom nem ő a horgász, nagyon finom lehetett az a hal meg a többi is! Egészségetekre ! Tomikát puszilom jó kis kukta lesz a nagymaminak!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes kis segítséged volt, nem is csoda hogy olyan szépségesek lettek a pogácsáid. Nagyon aranyos, és milyen nagyot nőt Tomika. Nagyon guszták a halacskák, a férjem éppen így, jól megsütve szereti. A vacsorátok is nagyon kelleti magát, most meg is tudnám enni ezt az adagot.

    VálaszTörlés
  3. A kis aranyos:) Szakács lesz belőle:)

    VálaszTörlés
  4. Tomika tündéri kisfiú :) És a pogácsák is nagyon szépek lettek. esetleg kaphatnánk egy receptet is hozzá? Egy ideje krumplis pogit tervezek, de még nem találtam meg az "igazit"

    VálaszTörlés
  5. De aranyos!Az enyémek is nagyon szerettek a tésztával dolgozni.:)
    A halacska annyira kívánatos.Dórim biztos megenné.:)Meggyógyultak már a betegek?
    Épp a napokban gondoltam a krumplis pogácsára.Lehet egy jó bableves mellé az lesz egyik nap.

    VálaszTörlés
  6. Ilyen ügyes kis kuktával gyorsan megy a munka! Most eszembe jutott az én Tomikám, pont így tüsténkedett ő is mellettem, most meg már az érettségire készül...Megy az idő...

    VálaszTörlés
  7. Kis tündér a Tomika!:) Mennyire segít a mamának!:))
    Érezzétek nagyon jól magatokat, puszi Tomikának is és Neked is!:)

    VálaszTörlés
  8. Éva - Igen, nagyon élvezte, pont Ő is azt mondta, olyan, mintha gyurmáznánk :). Igen jobban van, köszönöm. Középsőm is szeret horgászni, amikor van szabadideje. köszi, tényleg finom volt minden :) Imádom az én édes kis Kuktámat :)!!

    Gizi - igen nagyon ügyes volt a kis Drágám és finomak lettek a pogácsák. A hal is és a vacsi is nagyon bejött a családnak :)

    Kati - köszi! Majd látjuk :)

    Édeskonyha - köszönöm, és köszönöm:). Elfelejtettem beírni a blogba a nagy kapkodásban, (de most pótoltam) hogy Illéskrisz krumplipürés receptje volt a minta, csak kicsit több krumplipüréből (négy-ötszörös mennyiségből) így a többi hozzávalót hozzánöveltem, és csak vajat használtam, illetve a borsot kihagytam belőle.

    Nelli - köszönöm. A gyerekeket biztosan a gyurmázásra emlékezteti.
    - Finom is volt :)
    Köszönöm, igen jobban vannak, Tomika már egész jól, Középsőm még javulhat.
    A pogácsa is nagyon finomra sikeredett!

    Illéskrisz - Igen, nagyon ügyes volt. Utólag is köszi a receptet, mert a Te pogid volt az etalon :)
    Sajnos gyorsan felnőnek a gyerekek :(, de ha szerencsés az ember, jönnek az unokák :):):)

    Roza - köszönöm:)!! Tényleg nagyon aranyos, olyan kis imádni való!! Nagyon jó, hogy itt van. Köszönjük, Neked is puszi!

    VálaszTörlés
  9. Nem véletlenül lettek a pogácsák olyan szépek,hozzáértő kezecskék,és már minden szuper!!!!

    VálaszTörlés
  10. Elolvastam az előző bejegyzéseket is, és meg kell mondjam, nagyon szeretetreméltó ahogy vártad és fogadtad az unokád. Tomika egy édes tündér, remélem már jobban, van, bár ahogy elnézem még betegen is milyen tevékeny! :) Annyi finomságot készítettél röpke két nap alatt, hogy csak kapkodom a fejem a pacalt meghagynám a férjemnek, de a többit mind szívesen elfogyasztanám! A halak beirdalása nem kis munka lehetett! :)) Örülök, hogy ilyen boldog napjaitok vannak!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon helyes kis kölyök, ahogy látszik rajta: "engem most hagyjatok, mert dolgozom arckifejezés", tüneményes...:) Remélem már jobban van!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon helyes kis kölyök, ahogy látszik rajta: "engem most hagyjatok, mert dolgozom arckifejezés", tüneményes...:) Remélem már jobban van!

    VálaszTörlés
  13. Barbi - köszönöm a kedves hozzászólást, Tomika tényleg egy tündér, és szerencsére már jól van :). Nagyon igyekszem, hogy mindenki találjon kedvére való ételt, csak bejegyzés nem születik annyi, mert a kis édes eléggé leköti az embert. Most éppen a számológépet nyomkodja mellettem, azért tudok pár szót írni. :)

    Lilla - köszönöm! Igen, nagyon el tud mélyedni, ha valamin munkálkodik :). És már jól van, egy kis orrfolyástól eltekintve, de szerencsére ügyesen ki tudja már fújni az orrocskáját, így az sem gond.

    VálaszTörlés
  14. Ne haragudj, hogy csak ilyen ritkán tudok benézni, de az utóbbi időben nagyon sokat dolgozom.
    Látom rengeteg finomságot készítettél, és megérkezett Tomika is. :)))
    Ja, kérem így könnyű pogácsát sütni. Akinek ilyen kuktája van! :)))

    VálaszTörlés
  15. Nagyon ügyes segítőd van!!! Örülök, hogy már túl van a betegségen.
    Olyan finomakat készítesz a családnak (mint mindig, most is). Irígylem, hogy van ennyi energiád van sütni-főzni. A pogácsát most különösen elfogyasztanám, pláne, hogy a kis kuktád segített, így biztos még finomabb! ;-)

    VálaszTörlés
  16. Petra - hogy haragudnék. Sajnos én is kevesebbet tudok nézelődni a blogokon és blogolni is, de most nem bánom, mindenért kárpótol a kis Drágám :)
    Köszönjük a dicséretet :D!

    Gabriella - köszi, szerencsére gyorsan elmúlt a nátha!
    - Igyekszem jókat főzni, de folyton időzavarban vagyok a kis Drágám miatt.
    - A pogácsa nagyon finom volt, ezért hamar elfogyott. Szerintem is azért volt olyan jó, mert ilyen szuper ügyes kis kuktám volt :)!!

    VálaszTörlés