2012. március 17., szombat

Magyaros csibemáj és csirkemellcsíkok







Legkisebbikem továbbra sem eszi meg a májat, ezért kétféle ebéd készült ma. A többségnek magyaros csibemáj, Legkisebbikemnek magyaros csirkemell csíkok


Hozzávalók:  1 kg csibemáj, egy hatalmas fél lebőrözött csirkemell filé, 4 fej hagyma, 5 db lecsópaprika, kb. 25 dkg bacon, kevés olaj, só, bors, fűszerpaprika.


A májat megtisztítottam, csíkokra vágva félreraktam. Ugyancsak vékony csíkokra vágtam a felszeletelt csirkemellet, a megtisztított hagymát és a kimagozott zöldpaprikát is, legvégül a bacont. Aztán a szalonnát arányosan két serpenyőbe osztottam, és kevés olajon kisütöttem, majd ráraktam a szintén arányosan elosztott hagymát és zöldpaprikát. Pici sóval meghintettem, és addig dinszteltem, míg a hagyma üveges nem lett. Ekkor  a kevesebb megdinsztelt alapra ráraktam a csirkemell csíkokat, a nagyobb adag alapra a májat. Addig  sütöttem, míg a csirkemell filé kifehéredett, a máj elvesztette élénk vörös színét, majd mindkettőt megborsoztam, kevés őrölt paprikával megszórtam, és tovább pároltam. A csirkemellet meg is sóztam, de a májat csak akkor sóztam meg, amikor már elzártam alatta a tűzhelyet. Köretnek törtkrumpli készült mindkettőhöz. 




Magyaros csibemáj törtkrumplival


Persze a héten főztem mást is, csak időm nem volt leírni. Szerdán rakott krumpli készült, tojással, kolbásszal, debrecenivel. A rétegek közé kerülő tejfölbe Középsőm ajánlatára tejszínt is kevertünk, a tejszínes tejföllel locsoltuk meg a rakott krumpli rétegeit. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom krémes lesz tőle az étel. Sajnos erről nem készült kép :( 


Csütörtökön citromos kakukkfűvel ízesített sültcsirke készült, párolt rizzsel és sült zöldségekkel. Az az étel is nagyon jó lett. 







Citromos kakukkfűvel ízesített sült csirke sült zöldségekkel és párolt rizzsel





Pénteken nem kellett főzni, olyan sok kimaradt étel lapult a hűtőben. 







A mai magyaros csirkemellcsíkok




8 megjegyzés:

  1. Olyan jókat főzöl, komolyan mondom, állandóan megkívánok mindent nálad...Pedig nem rég ettem! :o))

    VálaszTörlés
  2. A csirkemájas most nagyon jöhetne, imádom!

    VálaszTörlés
  3. Illéskrisz - Köszönöm :) Szívesen kínálnálak!

    Lilla - :) Téged is szívesen kínálnálak, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  4. Én is alaposan megéheztem, pedig ilyenkor már nem lehet enni. :)

    VálaszTörlés
  5. A magyaros csirkemellcsíkok a kedvencem!
    (májat nem szeretem.)

    VálaszTörlés
  6. Petra, Marisz57 - köszönöm :)

    VálaszTörlés
  7. Írtam bejegyzést, de nem tudom, hogy most megjelenteti, vagy nem jelenteti:((

    Arról írtam, hogy finomakat főztél, mint mindig, és hogy Tomkának is biztosan ízlett, továbbá, hogy kissé megkésve, de nagy szeretettel kívánok a születésnaposodnak sok boldogságot!
    Isten éltesse!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm kedves Roza! Sajnos Tomikám továbbra is csak néhány ételt eszik, a többivel hiába próbálkozunk, ami miatt nagyon szomorú vagyok, de azért nem adom fel a próbálkozást :)!!
    Köszönöm, átadom :)!!

    VálaszTörlés