2011. december 29., csütörtök

Aszalt gyümölcsös gyümölcssaláta cukrozott narancshéjjal







Vacsi után egy finom gyümölcssalátát készítettem, mert úgy ettünk volna valami finomságot (persze tudom, hogy este már nem kellene, de majd januártól vissza fogjuk magunkat, még ez a néhány nap dőzsölés "belefér".

Ezek kerültek a salátába: 2 hatalmas narancs, 2 mandarin, 2 érett banán, 1 piros alma, 1 kivi, 5-5 szem aszalt füge, sárgabarack és szilva, 5 evőkanál mazsola, 2 evőkanál cukrozott narancshéj*, 2 mandarin leve, 1 evőkanál akác méz.





* Cukrozott narancshéj: 4 nagy alaposan megmosott narancs héját vastagon lehámoztam, kockákra vágtam, 2 dl vízzel és 20 dkg cukorral addig főztem takarékon, míg a cukorszirup teljesen eltűnt alóla. Hűtőben tárolom, jól lefedve.



A gyümölcsöket és aszalt gyümölcsöket is apró szeletekre vágtam (kivéve a mazsolát), meglocsoltam frissen facsart mandarin lével, mézzel, jól elkevertem és máris fogyasztható volt (és nagyon finom :D).



Karácsonyi aszalt gyümölcs kínáló tálam:















11 megjegyzés:

  1. ÓÓÓ.. de gyönyörű kis saláta lett,és még egészséges is:))

    VálaszTörlés
  2. Ha a család valami édességre éhezik, szívesebben készítek ilyesmit, mert finom is és egészséges is. Ráadásul pikk-pakk megvan :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és finom:)Ezeket az én gyerekeim is szeretik, de hál istennek a gyümölcsöt egyébként is kilószámra eszik:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi :)! Az jó, ha sok gyümölcsöt esznek a gyerekek. Nálunk is szeretik, de azt hiszem lusták megpucolni pl. a narancsot. Biztos kényelmesebb, ha már csak a szájukba kell tenni :).

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta és igazán fogyókúrás ez a gyümölcssaláta.
    BUÉK!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, kedves Hobbychef!
    Nektek is Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta salátát készítettél.:)

    Boldog Új Évet Kívánok!!

    VálaszTörlés
  8. Békés, Boldog Új Évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm kedves Csilla és Mónika!! Nektek és családjaitoknak is nagyon boldog új évetek legyen a vidám Szilveszter éjszaka után!!

    VálaszTörlés