2011. december 14., szerda

Újra ünnepeltünk / St.Galleni csirkemáj




Ünnepi vacsorát készítettem, mert megint eltelt egy év, édes Párommal épp ma 37 éve ismerkedtünk meg. Tavaly pizzával ünnepeltünk, mert nem volt kedvem főzőcskézni, az idén én főztem, engedve a férfinép akaratának csupa szokványos dolgot, rántott sertéskarajt és rántott trappista sajtot sütöttem. Az egyetlen "újítás" a St.Galleni csirkemáj volt, amit még a nyolcvanas években beszerzett Planétás kártyasorozatból sütöttem meg ma. Íme az eredeti kártya:








Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2 csomag szeletelt angol szalonna (10 dkg/ csomag, összesen 16 szelet volt a két csomagban).

A csirkemájat megtisztítottam, és úgy osztottam el, hogy pont beleférjen a 16 szelet angol szalonnába (néhány csomagba 2 kisebb darab máj került), majd fogpiszkálóval rögzítettem és mikró crisp-grill táljára tettem és crisp-grill fokozaton 12 percig sütöttem. Tálalás előtt megszúrtam a legnagyobbat fogpiszkálóval, hogy nem folyik-e véres lé a májból. Akkor van kész, ha már nem. Tálalásnál sót-borsot tettem az asztalra, de senki nem kívánt egyéb fűszerezést, anélkül is mennyei finom volt.




9 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Kívánom hogy még nagyon sokszor ünnepeljétek meg együtt ezt a kedves napot! A kajád nagyon guszta biztosan finom volt és persze már nem is maradt nekem? Olyan receptes kártya sorozatból nekem is van pár darab. További szép meghitt
    romantikás, nosztalgiás estét nektek !!

    VálaszTörlés
  2. Sok-sok boldog évet kívánok! Az ünnepi vacsi lenyűgöző. :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok és még nagyon sok együtt töltött szép évet kívánok Nektek!! Az ünnepi menü pedig isteni finom, nagyon guszta.:)

    VálaszTörlés
  4. Sokat és boldogat együtt! :)

    Isteni menü, egytől-egyig kedvencem!
    Szerintem édesanyám is ebből a kártyából készítette el gyermekkoromban először a St Galleni csirkemájat, mert azóta és most is családi kedvenc!

    Még egyszer gratulálok és sok-sok boldogságot kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok, én is kívánom, hogy még nagyon sokáig ünnepelhessetek együtt.Igazán finom és ünnepi ételt készítettél erre a szép alkalomra:)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Éva, Petra, Gizi, Alexa Christi, és Trollanyu! Nagyon köszönöm-köszönjük a jókívánságokat, és az elismerő szavakat!
    A Fiúk is nagyon elégedettek voltak a menüvel :D!!
    Tényleg szép, nosztalgiázós esténk volt a finom vacsora után:)

    VálaszTörlés
  7. Ez aztán ünnepi lakoma, nem mondom!! Bárcsak én is ott ültem volna...Minden nagyon finom lehetett! Még sok boldog, együtt töltött évet kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  8. Még sok-sok, boldogságban együtt töltött évet kívánok, Maria!
    A csirkemáj nagyon jól néz ki... Azt hiszem, én is átnézem a Planétást:))

    VálaszTörlés
  9. Illéskrisz, Roza - Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm :)
    Roza, ha van, érdemes lapozgatni :)

    VálaszTörlés