2011. december 13., kedd

Padlizsános-kolbászos mártás egy kicsit másként - penne tésztával







Sem időm sem kedvem nem volt  nagy vacsora főzéshez, de azért valami meleget akartam az asztalra tenni ma is, ahogy általában naponta legalább egyszer szoktam. Volt itthon két szép feszes padlizsánom, így egyre csak a padlizsános tészta körül kattogott az agyam. De mert ragadozóim nem ennék meg, ha valami húsféle nem lenne benne, ezért aztán egy csomag szeletelt gyulai kolbásszal egészítettem ki, meg némi friss fűszernövénnyel.







kóstoló :)


Hozzávalók: 1 evőkanálnyi füstölt zsír (el is maradhat), 2-3 evőkanálnyi olaj, 1 közepes padlizsán, 1 nagy fej hagyma, 1 db nagyobb (tölteni való) csiperke gomba + 6 db nagyobb gomba tönkje, egészen apróra vágva, 1 liter 100%-os paradicsomlé, 2 fehér kanál ételízesítő, + 2 fehér kanál szárított zöldség (ételízesítőből kiszitált), 1 kávéskanálnyi őrölt bors, 2 kávéskanálnyi (Kania) pizza fűszerkeverék, 5-6 friss bazsalikomlevél apróra vágva, néhány friss kakukkfű hajtás (kb. 2x5 cm-es)  és 4-5 levélke friss rozmaring, nagyon apróra vágva  (utóbbi kettő ne legyen több felaprítva, mint két-két csipetnyi), néhány csepp édesítőszer. 


A zöldségeket megtisztítottam, és mindent apróra vágtam,










majd a füstölt zsír és olaj keverékén az egészet egyszerre dinsztelni kezdtem. Tettem rá 1,5 fehér kanál ételízesítőt, hogy levet engedjen, és addig pároltam, míg zsírjára sült. Megborsoztam, hozzátettem a felaprózott kolbászt, majd felöntöttem 100 %-os paradicsomlével. Tettem hozzá még fél fehér kanál ételízesítőt, 2 kanál szárított zöldséget, pizza fűszerkeveréket,  a friss, összevágott zöldfűszereket, a legvégén néhány csepp édesítőszert. 15-20 perc alatt elkészült ez a finom friss, fűszeres mártás, amihez ma penne tésztát főztem szokásos módon, forrás után 10 percig.









8 megjegyzés:

  1. Guszta, nagyon finom lehet ! Jó fűszeres, gombás mi kell még ? Az hogy közelebb legyen hozzám !:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, imádom a padlizsánt, nagyon sokat használom. Szoktam ilyen mártásokat kenni a pizzatésztára és úgy sütöm meg, mindig nagy sikere van:)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom Évához, hozzám is jöhet. :)

    VálaszTörlés
  4. Csupa finom hozzávaló, s guszta lett az eredmény.

    VálaszTörlés
  5. Tetszik Nekem!Nagyon szeretem az ilyen fajta mártásokat!Jó ötlet Trollanyutól, hogy pizzára is keni őket.:)

    VálaszTörlés
  6. Jó pap holtig tanul:) Én meg Tőled:)
    Nagyon fini lehet, amit készítettél!:)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Lányok és Hobbychef! Köszönöm ezt a sok pozitív hozzászólást :)!
    Képzeljétek, hiába vágtam a gombát ilyen apróra, sasszem Legkisebbikem kiszúrta. Meg akart esketni, hogy nincs benne gomba. Én váltig állítottam, hogy nincs, de nem bírtam ki mosolygás nélkül, így hát
    lebuktam :D. De becsületére legyen mondva, azért megette, kétszer is :).

    VálaszTörlés
  8. Máris jöhetne nekem is! Szeretem az ilyen ragus tésztákat! Jó a tálkád is!

    VálaszTörlés