2011. december 4., vasárnap

Resztelt kacsamájpürével töltött, rántott csirkemell










A pénteken megsütött két kacsa mája a hűtőszekrény 0 fokos rekeszében várta, hogy mi lesz vele. Az jutott eszembe, hogy rántott csirkemell töltelékéül fog szolgálni.


De kezdem az elején. Imádom, ha aránylag nem túl drága alapanyagokból sikerül valami nagyon finommal meglepni a családot. (Ma is egy csirkeláb-csirkenyak csomagból /300 Ft 70 dkg/ készült isteni leves, és akciós, XXL-es csirkemell csomagból /kb.1.300 Ft volt 1,5 kg/ a második fogás, amiben 10 db csirkemellfilé volt.) De elkeserít, amikor le akarnak az újításokról beszélni. Ma például Apa is csatlakozott Legnagyobbikom zsörtölődéséhez, és kifejtette, hogy ma ne kísérletezzek, inkább egy jó rántott húst süssek, mert már Ő is unja a próbálkozásaimat :(.  Amikor végig kérdeztem, hogy  az elmúlt héten miben talált kivetni valót, akkor nem tudott olyat mondani, amit nem szívesen evett  meg. Ezért nem is értettem ezt a kirohanást. Szerintem csak egyszerűen egy sima rántott húst akart enni. Amikor elmondtam, hogy eredetileg is az szerepelt a tervben, egész fellelkesült, csak akkor torpant meg a lelkesedése, amikor közöltem, hogy csirkemellből gondoltam. Őrület, hogy mindig karajt enne. Úgy voltam vele, lesz ami lesz, csirkemell van itthon, így abból lesz az ebéd, nincs apelláta. 


A levest nem írom le, mert pont úgy készült mint már számtalanszor lejegyeztem. 


A csirkemelleket viszont szépen szétnyitottam, mint egy nagy könyvet, így a "sima" rántott hús szeletek is elég szép méretesek lettek. A nagy szeleteket aránylag egyszerű volt megtölteni is. Így 4 db-ot kacsamájpürével töltöttem meg, utána paníroztam be, kettőt sonkával-sajttal töltve rántottam ki. 4 hatalmas szelet csirkemellet pedig sima, rántott húsként készítettem el.










A kacsamájtöltelék hozzávalói: 


- 2 db kacsamáj apró kockákra vágva (csirkemájjal is készíthető!), kevés kacsazsír vagy olaj, 1 fej hagyma szintén felaprózva, szitált ételízesítő és őrölt bors ízlés szerint.


A májat szokásos módon resztelt májnak készítettem el, majd leturmixoltam.
















A kiklopfolt, besózott hússzeletekbe 1-1 púpos evőkanál májas tölteléket tettem, hústűvel összetűztem és szokásos módon, lisztbe, pici sóval elhabart tojásba és zsemlemorzsába forgattam, és forró olajban, közepes tűznél, először fedő alatt, majd fedő nélkül szép pirosra sütöttem. 










Ugyanígy sütöttem meg a sonkával sajttal töltött csirkemellet is. 










Az elkészült rántott húsokat tejjel-margarinnal kikevert krumplival és savanyúsággal tálaltam. 


A leves olyan finom volt, hogy mindenki megnyalta utána mind a tíz ujját, és mindenki kedvére választhatott a töltött vagy sima rántott húsból, így bátran mondhatom a délelőtti zúgolódásnak nyoma sem maradt :)!! 






9 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon finom lehetett, sajnos néha a férfiak nehezen váltanak, apum pl. meg sem enne ilyesmit, neki is csak a megszokott hagyományos ételek az igazi ételek.:)

    VálaszTörlés
  2. Guszta és nagyon-nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Á!! Micsoda finomság!
    Nagyon jól főzől Mária kedves!
    S a fotók is remekül sikerülnek.

    VálaszTörlés
  4. Máris vittem a leírást, nagyon finom étel!!! Amúgy is a kedvenceim a panírozott ételek...

    VálaszTörlés
  5. Guszta és nagyon fincsi lehetett:) Nagyon jól be tudtam volna lakmározni nálatok:)

    VálaszTörlés
  6. Mentem is de rögtön. Szuper! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm kedves Lányok, nagyon örülök, hogy tetszik :)!!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta, és isteni finom lehetett!!
    Nálunk is van úgy, hogy a férjem már szinte könyörög, hogy pl. pörkölt legyen a sok újítás helyett.Ez szerintem férfibetegség, mert azért megnyalják mind a tíz újukat ebéd után.:)

    VálaszTörlés
  9. Köszi Gizi, az volt.
    Megnyugodtam, hogy nemcsak az enyéim ilyenek :). Drága családom is pörköltet enne, rántott hússal felváltva, minden nap (de disznóból) :)

    VálaszTörlés