2011. december 1., csütörtök

Padlizsános piritós, mártásos melegszendvicsek







Padlizsános szendvicset készítettem a héten valamelyik nap vacsorára. Mondjuk nem szép, a ronda de finom kategóriába tartozik, én nagyon szeretem. Szerintem az egyik legfinomabb párolt zöldség, ami szendvicsként is fogyasztható. Az elkészítése is pofon egyszerű.


Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 hagyma, kevés olaj,  szitált ételízesítő, és őrölt bors ízlés szerint, pici víz a puhára pároláshoz.


A megtisztított padlizsánt apróra vágjuk és ugyanúgy pároljuk, mint ITT.   Csak tojást nem kell rá ütni, és máris kész a finom szendvicsre való. Akár össze is lehet turmixolni, de darabosan is mesésen finom.  Én pirított kenyérrel ettem.







Padlizsános pirítós


Másik ajánlatom a kétféle mártásos melegszendvics. A tegnapi ebéd és vacsora maradékainak felhasználásával készült. A szikkadt zsemléket ketté vágtam, belüket kicsit kiszedtem, hogy ne bírjon kifolyni a töltelék, és a mélyedésekbe baconös tejfölös sajtmártást és baconös gombapaprikást töltöttem. A mártások tetejére szórtam a kivájt zsemlebelet, mindegyik töltött fél zsemlére két szelet sajtot fektettem (alul Bluedino lapkasajt, fölül trappista)











és mikró crisp táljában, crisp-grill fokozaton 8 perc alatt szép pirosra sütöttem. Közben Skype-oltunk a gyerekekkel és az unokákkal, és a kisült tele tálról elfelejtettem képet készíteni, így csak a megdézsmált végeredmény lett lefotózva, de az sem sokáig kellette magát, gyorsan elfogyott :)












6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és mi imádjuk a padlizsánt:) Nagyon jó kis vacsora ötlet:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki guszták! A blogod új ruhája is szép lett!

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu - köszi, egyszerű, de finom.

    Vicuska - köszi :)

    Éva - köszönöm :)!
    - Eredetileg is hasonló volt, csak tavasszal állítottam át kicsit könnyedebbre, most újra ünnepélyesebb - legalábbis én így gondolom :).

    VálaszTörlés
  4. Ilyet még nem készítettem, de tetszik. Nem tudom, miért mondod, hogy ronda.
    Az új ruha nem a régi? De legalábbis ilyen volt a színe, ha jól emlékszem.

    VálaszTörlés
  5. Hobbychef - örülök, ha tetszik.
    - Igen, ahogy Évának is leírtam, eredetileg is hasonló volt, csak nyárra világosabbra állítottam. Most visszakapta az ünnepélyesebb ruháját :)

    VálaszTörlés