2011. július 24., vasárnap

Debrecenivel göngyölt karaj










Már amikor hónapokkal ezelőtt elkészítettem előző, zöldséges-sajtos-sonkás  göngyölt karajomat, tudtam, hogy ennek az ételnek lesz valami kolbászos töltelékű változata is. Aztán Aledánál megláttam a kolbászos töltött húst, ami megerősítette bennem, hogy ilyesmit készítenem kell. A füstölt kolbászt azonban túl markánsnak éreztem, de az ötletet megtartottam :). Ma adott volt minden az elképzelésem megvalósításához, karaj, bacon, sonka, debreceni kolbász. Pillanatok alatt össze lehetett rakni, a sülésnek nem kellett több, mint 1 óra, mire a hús megsült, elkészültek a köretek is, 1 óra 10 perc alatt úgy tudtam tálalni az ebédet, hogy közben nem kellett kapkodnom, és ráadásul nagyon finom lett :)


  Hozzávalók:


   - karaj szeletek (16 szelet)


   - szeletelt bacon (10 szelet)


   - 1 csomag falusi sonka (hajszál vékonyra szeletelt)


   - 5 db debreceni kolbász


   - sertés fűszerkeverékem


A karajt sertéssült fűszerkeverékkel mindkét oldalán beszórtam, gyengén kiklopfoltam, félre tettem. Egy jó méretes grill alufóliát az asztalra készítettem, rá egy réteg sütőfóliát terítettem, erre sorakoztattam a szeletelt bacont.




A bacon szeletekre egymást kissé fedve sorba raktam a karaj szeleteket,




majd a hajszál vékony falusi sonkát, végül  sorba a lebőrözött debreceni kolbászokat is.




Aztán a fólia segítségével, - de vigyázva, hogy azt ne tekerjem bele -, felgöngyöltem a húst.




Beletekertem a sütőfóliába, aztán az alufóliába is.








200 fokra előmelegített sütőbe tettem, de a sütőt néhány perc múlva 180 fokra visszavéve  45 percig fóliában sütöttem,




majd a fóliát kibontva még 15 percig 200 fokon. Ekkor óvatosan tálra tettem




5 percig pihenni hagytam, aztán éles késsel ferdén szeletelve hagymás krumplival és párolt mexikói körettel tálaltam. (A mexikói körethez egy fej apróra vágott hagymát megdinszteltem kevés olajon, ráraktam a mirelit zöldséget, 4-5 kávéskanál sertéssült fűszerkeveréket és kevés chili port, úgy pároltam készre.)


Nagyon finom,  ünnepinek is nevezhető ebédünk volt :D















10 megjegyzés:

  1. Hú de nagyon jól néz ki:) Valami ilyesmit fogok késziteni, mikor anyósomék itt lesznek:)

    VálaszTörlés
  2. Valóban nagyon ünnepi és guszta.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomnak látszik. Ötletesen tekerted fel. :)

    VálaszTörlés
  4. Mennyei! És azok a fotók...
    Mária nagyon de nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Lányok, örülök, hogy Nektek is tetszik. A családnak nagyon bejött :D

    VálaszTörlés
  6. Maria, ez valami Isteni finom lehetett:)) Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki, guszta!Biztos nagyon finom csak rá kell nézni, milyen ízletes dolgok vannak benne!

    VálaszTörlés
  8. Ez tényleg ünnepi fogás volt.

    VálaszTörlés
  9. Mónika - Köszönöm :)!

    Roza - Mindenkinek nagyon ízlett, Férjem azt mondta I. osztályú, és még azt sem bánta, hogy nem rántott hús lett a karajból :D

    Éva - Valóban csupa finom dolog volt benne :)!

    Kati - Ünnepi és mégsem bonyolult :)

    VálaszTörlés